< terug naar overzicht
dave sinardet

lezing

Alles wat u altijd wilde weten over de staat van België (maar nooit durfde vragen)

Dave Sinardet

U loopt vaak verloren in ons Belgische institutionele labyrint?
Geen nood!
Professor Dave Sinardet is de ideale gids om u wegwijs te maken door onze sibillijnse staatsstructuur.

Boek nu

Credits

Dave Sinardet is dan wel professor, maar ivoren torens zijn niets voor hem. Zijn missie en zijn passie: iedereen betrekken bij de politiek.
In toegankelijke, kristalheldere taal koppelt hij wetenschappelijk inzicht aan terreinkennis van de Wetstraat.
Zodat u écht mee bent.

Als professr politieke wetenschappen aan een Vlaamse en Franstalige universiteit (VUB en Saint-Louis) doorgrondt hij als geen ander het Belgische imbroglio in al zijn facetten.
Als onafhankelijke observator van het politieke reilen en zeilen komt hij scherp, kritisch en toch genuanceerd uit de hoek.
En als dé academische expert over federalisme behoort hij tot het handvol mensen dat nog alle hoekjes en kantjes kent van onze staatsstructuur.

Dat maakt Dave Sinardet al bijna twee decennia tot een zeer gewaardeerde stem in het publieke debat. En dit aan beide kanten van de Belgische taalgrens, een unieke positie in ons gespleten land. Hij was de voorbije 15 jaar achtereenvolgens vaste columnist voor alle Belgische kwaliteitskranten. Ook andere binnen- en buitenlandse media kloppen vaak aan zijn deur.

Sinardet geeft al jaren zeer gesmaakte lezingen over politiek en maatschappij. Hij is een begeesterde en meesterlijke verteller die graag in interactie gaat met zijn publiek. Ook als panellid is hij een graag geziene gast en hij staat eveneens bekend als een spitse en geduchte moderator.

Meer over

Hoeveel regeringen en parlementen hebben we nu eigenlijk?
Waarom is ons land zo complex?
Wat betekenen ‘federalisme’ en ‘confederalisme’ nu precies?
Wat zijn de verschillen tussen ons en andere federale landen?
Hoe komen al die staatshervormingen tot stand?
Zijn Vlamingen en Franstaligen werkelijk zo verschillend?
En hoe kunnen we België in de toekomst beter doen werken?

In glasheldere taal, doorspekt met een vleugje humor, gaat professor Sinardet op al deze vragen in. Én ook voor alle andere die u heeft maakt hij graag tijd vrij.

Deze lezing kan aangepast worden naargelang de voorkennis van het publiek. Ze is ook beschikbaar voor een buitenlands publiek, in de vorm van een ‘crash course Belgium’.

Beeldmateriaal

dave sinardet