< terug naar overzicht

kinderen, muziek

Appelmoesband gaat kamperen(5+)

Appelmoesband

De Appelmoesband is een stomende liveband met 7 koppen voor kinderen van 5 tot 7 à 8 jaar.  De band giet een stevige rock-saus over traditionele kinderliedjes zoals ‘Hoedje van Papier’ en ‘Twee emmertjes water halen’.  De show bestaat uit muziek, maar ook dans en theater.  Op jonge leeftijd krijgen kinderen op die manier een totaalspektakel dat indruk maakt.

De liedjes worden omkaderd door een verhaal en de band gaat ook regelmatig in interactie met het jonge publiek. “De Appelmoesband gaat kamperen” is een heerlijk theatraal concert voor jong en oud.

Boek nu

Credits

Muziek: Josefien Vercruysse, Klaas Keymolen, Harlinde Keymolen, Joris Van den Cruijce, Tim Janssen, Bert Huysentruyt, Jumi Waegeman en Mathias Moors

Co-productie: VZW ‘T SMISKE

MUZIEKBAND ! KINDEREN ! Familie & school + outdoor.

Het concert nodigt ook uit om er nog meer mee te doen en de liedjes te gebruiken voor de taalbevordering of als muzikale activiteit.  Op de website  vind je trouwens heel wat ondersteuningsmateriaal om er verder in de klas mee aan de slag te gaan.  Het is ook mogelijk workshopgevers uit te nodigen of zelfstandig met de zangboekjes meer te gaan zingen in schoolverband.

Er is heel wat omkaderend materiaal: een zangbundel, enkele video’s, een boekenreeks in samenwerking met uitgeverij Pelckmans.

Dit project is ontstaan in de schoot van Kleinkunstcentrum ’t Smiske, het expertisecentrum voor Vlaamse volksliedjes en muziek.

De band kan ook op een festival spelen met de outdoor formule.

Beeldmateriaal

Video

Agenda