< terug naar overzicht
dave sinardet

lezing

België, quo vadis? Waarheen na 2024?

Dave Sinardet

2024 wordt een politiek scharnierjaar.
Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio’s, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. En die zullen mee de regeringsvormingen bepalen die partijen voor meerdere jaren aan de macht brengen of in de oppositie duwen.

Boek nu

Credits

Dave Sinardet is dan wel professor, maar ivoren torens zijn niets voor hem. Zijn missie en zijn passie: iedereen betrekken bij de politiek.
In toegankelijke, kristalheldere taal koppelt hij wetenschappelijk inzicht aan terreinkennis van de Wetstraat.
Zodat u écht mee bent.

Als professr politieke wetenschappen aan een Vlaamse en Franstalige universiteit (VUB en Saint-Louis) doorgrondt hij als geen ander het Belgische imbroglio in al zijn facetten.
Als onafhankelijke observator van het politieke reilen en zeilen komt hij scherp, kritisch en toch genuanceerd uit de hoek.
En als dé academische expert over federalisme behoort hij tot het handvol mensen dat nog alle hoekjes en kantjes kent van onze staatsstructuur.

Dat maakt Dave Sinardet al bijna twee decennia tot een zeer gewaardeerde stem in het publieke debat. En dit aan beide kanten van de Belgische taalgrens, een unieke positie in ons gespleten land. Hij was de voorbije 15 jaar achtereenvolgens vaste columnist voor alle Belgische kwaliteitskranten. Ook andere binnen- en buitenlandse media kloppen vaak aan zijn deur.

Sinardet geeft al jaren zeer gesmaakte lezingen over politiek en maatschappij. Hij is een begeesterde en meesterlijke verteller die graag in interactie gaat met zijn publiek. Ook als panellid is hij een graag geziene gast en hij staat eveneens bekend als een spitse en geduchte moderator.

Meer over

Politici zullen ook geconfronteerd worden met vele maatschappelijke en economische uitdagingen die wachten op beslissingen. Ook is er sprake van een nieuwe, zevende, staatshervorming die tussen de partijen onderhandeld zou moeten worden en die onze staatsstructuur deze keer écht in een andere plooi zou moeten leggen. Veel voorstellen om België anders te organiseren circuleren intussen al.Wat moeten we hier nu allemaal van denken?In glasheldere taal, doorspekt met een vleugje humor, legt professor Sinardet het u u in geuren en kleuren uit. En hij gaat hierover ook graag in dialoog met zijn publiek. Al uw vragen zullen een antwoord krijgen.

Beeldmateriaal

dave sinardet

Agenda