< terug naar overzicht

theater

Blijspel der liefde

Sophie Janssens

De voorstelling ‘Blijspel der liefde’ geeft een inkijkje in het hoofd van Sterre. Een jonge alleenstaande vrouw die geïsoleerd is van de wereld. Is zij in haar huis, politiecel, in de hemel?

Sterre neemt ons mee in een gepassioneerd verhaal over haar onvoorwaardelijke liefde voor Lisa, de herinneringen aan haar jeugd en de drang om zichzelf te bewijzen.

‘Blijspel der liefde’ is een muzikale en beeldende voorstelling waarbij fantasie en realiteit door elkaar heenlopen. Steeds als je denkt de situatie beter te begrijpen, wordt je als toeschouwer op het verkeerde been gezet. Voor haar voorstelling Blijspel der Liefde haalde Sophie inspiratie uit de liedjes van Ann Christy. Geen vrouw die pakkender kon zingen over de liefde

Boek nu

Credits

Met: Sophie Janssens, Andres Vercouteren, Emelien Raats

Meer over

Sophie Janssens (24) studeerde in juli 2022 af als muzikale actrice aan de opleiding Muziektheater van Codarts hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Tijdens haar opleiding ontdekte ze de wereld van muziektheater en speelde ze in diverse producties; ‘Parade’, ‘Bad Angel’, een solo concert, etc.

In haar afstudeerjaar ontwikkelde ze zichzelf ook als schrijfster en maker met haar afstudeervoorstelling Blijspel der Liefde. In het schrijfproces werd ze begeleid door Dimitri Leue. Sophie wil zich in de toekomst als spelende maker blijven ontwikkelen en het breed spectrum dat muziektheater biedt blijven onderzoeken.

Naast maker blijft Sophie ook als speler actief en is ze dit seizoen te zien geweest als Lena in de musical ‘You Are My Sunshine’ van Stany Crets en Ann Van den Broeck.

Beeldmateriaal