< terug naar overzicht

lezing

Bomen in een notendop

Jeroen Schreel

Wat je wil weten over bomen

Hoe stroomt water in bomen? Wat is fotosynthese, en hoe beïnvloedt klimaatverandering de werking van bomen? Dit zijn enkele vragen die velen van ons bezighouden.

In “Bomen in een notendop” neemt Jeroen Schreel je op een ontspannende manier mee naar de fascinerende wereld van bomen. Hij legt uit hoe bomen functioneren, hoe we bossen weerbaarder kunnen maken en hoe bomen proberen om te gaan met klimaatverandering. Al snel wordt duidelijk dat bomen meer zijn dan fantastische organismen die CO₂ kunnen opslaan, het zijn complexe organismen die onmisbaar zijn in onze steden.

Boek nu

Credits

BIOGRAFIE
Jeroen Schreel is een onderzoeker in de plantwetenschappen met een passie voor wetenschapscommunicatie. Momenteel is hij werkzaam als onderzoeker bij ILVO, voorheen heeft hij gewerkt als postdoctoraal onderzoeker aan Florida International University en doctoraal onderzoeker bij Universiteit Gent. In zijn werk “Bomen in een notendop” maakt Jeroen gebruik van de kennis die hij heeft verworven tijdens zijn doctoraatsonderzoek naar watertransport in bomen. Hij bouwt hierop verder om uit te leggen wat fotosynthese precies inhoudt en hoe klimaatveradering het functioneren van bomen beïnvloedt.


Sprekersfoto genomen door Nick Decombel op Faar festival in Oostende.

Meer over

Na deze lezing zul je bomen nooit meer in hetzelfde daglicht zien, althans, dat is de bedoeling…

Beeldmateriaal