< terug naar overzicht

theater

Cornelius en de aliens

Katelijne Verbeke & Evelien Bosmans

Twee topactrices samen op de planken in een hilarische woorden- en gedachtenstrijd tussen oud en jong, waarbij elke generatie schaamteloos met de billen bloot gaat !

Cornelius Bracke, een echte mens zoals hij zichzelf graag omschrijft, krijgt eindelijk een unieke kans op glorie en roem. Zijn kleindochter Naomi, een theateractrice in de dop, wil samen met hem de bühne delen van het befaamde Theaterhuis.

De grootste theaterzaal van Vlaanderen heeft een slecht rapport gekregen voor hun diversiteitsbeleid. Er moet meer grijs op de scène. En plots komt opa Cornelius in beeld.

Op de weg erheen worden heel wat oude vetes en familiale twistpunten bovengehaald. Al snel blijkt dat Naomi en Cornelius elk hun eigen visie hebben op het verleden en op de toekomst. Cornelius wil bovendien, tot wanhoop van zijn nageslacht, ook een  creatieve inbreng in de artistieke performance.

Boek nu

Credits

Tekst: Guido Van Meir
Spel: Katelijne Verbeke en Evelien Bosmans
Regie: Thomas Janssens

Meer over

Guido Van Meir ontwikkelde het typetje Cornelius Bracke voor HUMO en bracht het tot leven met een wekelijkse column onder de titel ‘Het wordt teveel voor Corneel’. Guido is vooral bekend als journalist maar hij schreef ook pareltjes voor film, tv en theater. Om slechts enkele te noemen : Auteur van de serie Terug naar Oosterdonk. Als theaterschrijver kent u hem vast ook van de prachtige tekst Petrus en den dodendraad. In de columns becommentarieerde Corneel zonder gène het leven in zijn dorp en de dorpelingen maar hij is zelf ook verre van perfect. Bracke is ijdel, verstrooid, niet vies van een avontuurtje en de bedenker van grootse plannen die steevast in het honderd lopen.

Beeldmateriaal