< terug naar overzicht

openlucht

De automata carrousel

Geert Hautekiet

Kijkt u ook gefascineerd toe als de reuzen van Royal De Luxe door Antwerpen trekken ? Ja ? Dan zal u ongetwijfeld ook verrukt zijn van de automata die Geert Hautekiet ontwerpt. Vanuit gerecycleerd hout, koper en ijzer bouwt Geert mechanische vertelmachines die bovendien getuigen van een poëtisch gevoel voor humor.

Boek nu

De Automata Carrousel is toegankelijk (én aantrekkelijk) voor jong én oud. Een doordachte ingenieuze opstelling maakt dat ook kinderen de fragiel ogende automata kunnen bedienen zonder ze te kraken met hun blijde enthousiasme. Minstens 2 van de 11 loges zijn bovendien rolstoelvriendelijk.

Door het slimme ontwerp van de tent heeft de Automata Carrousel een maximumcapaciteit van 220 personen per uur (of meer dan 800 op één namiddag van 4 uur – dat is de maximumcapaciteit: een realistisch gemiddelde is 500 toeschouwers) én het ontwerp is daarenboven volledig corona-proof.

Meer over

Door aan een  hendeltje te draaien zet je als publiek de expressief uitgesneden beelden in beweging.

Op zich al mooi om naar te kijken, maar éénmaal krakend en piepend in ‘slow motion’ gezet, doen deze houten pareltjes jong en oud wegdromen, glimlachen, verwonderen en genieten.

Check www.automata.be voor impressies en video-linken.

Op een traag draaiende carrousel staan 12 automata uitgestald. Rondom die draaimolen zijn 11 loges gebouwd, elk met een eigen buitendeur. Als publiek zie je vanuit je loge de automata traag voorbij glijden. Je kan ze zelf bedienen door aan een hendel te draaien. Een ‘show’ met 12 automata duurt één ronde van de carrousel (ongeveer 10 minuten). Glimlach en verwondering gegarandeerd.

Deze Automata-Carrousel ging in wereldpremière op de site van (en in co-productie met) ‘Les Machines de l’île’ in Nantes – 19 t.e.m. 31 december 2020 en/of juli 2021. – corona u weet wel…

Beeldmateriaal

Video