< terug naar overzicht

kinderen

De H van Humboldt

Barbara Rottiers

Met haar boek De H van Humboldt was Barbara Rottiers nog lang niet uitverteld over haar nieuwe liefde, Alexander von Humboldt. Dus maakte ze er samen met muzikant Jeroen Goegebuer een muzikale vertelling/theatrale lezing/live luisterspel bij. Want die geniale avonturier mag dan al 150 dood zijn, je kan je er nog altijd goed mee amuseren!

Van bergbeklimmen op blote voeten tot zwemmen tussen krokodillen… Alexander von Humboldt deed het allemaal. Hij was de grondlegger van de ecologie en in zijn tijd wereldberoemd. Darwin zei zelfs: ‘Ik sta op de schouders van Humboldt’.

Boek nu

Credits

Barbara Rottiers is een avontuurlijke verhalenverteller in woord en beeld.

Ze schrijft en illustreert documentaire kinderboeken en vertelt daarover op een podium. Maar tegen rondreizen met een Storysnapper in de savanne zegt zij natuurlijk ook niet nee.
Als zij spreekt over ‘het werk’, refereert Barbara daarmee uit gewoonte nog altijd naar haar jarenlange job als presentatrice en programmamaker voor VRT, Radio1. Die baan zei ze vaarwel om dat te doen waarvan ze denkt dat ze het moèt doen.

Oh ja, laatst noemde een recensent haar opwijkend. Niet afwijkend maar opwijkend. Zolang zij niet in Opwijk moet gaan wonen, treedt ze dat graag bij.


Vertelling, tekst en concept: Barbara Rottiers
Muziek (mandoline, viool) en soundscape: Jeroen Goegebuer
Locatie: Indien mogelijk op een mooi plekje in ’t groen maar ergens binnen kan natuurlijk ook.
Leeftijd: van 9 tot 109, maar vanaf de derde graad lagere school is ideaal.
Foto: Evy Ottermans

Meer over

Zijn inzicht dat alles in de natuur samenhangt en zijn ideeën over de klimaatopwarming mogen dan 200 jaar oud zijn, ze zijn meer dan ooit relevant. Hoog tijd om dit genie weer van onder het stof te halen. Waar is die plumeau?!?


Reactie van Habobib: We willen Barbara en Jeroen nogmaals bedanken voor hun flexibiliteit en om mee te denken hoe we van de voorstelling een echte klapper konden maken. Interessant, boeiend, voldoende luchtig ook. En alles gebracht door rasechte performers.

Beeldmateriaal

Agenda