< terug naar overzicht

lezing

De Slapelozen

Annick Ruyts

Vier jaar geleden kon Annick Ruyts plots niet meer slapen. En ze is niet alleen, één op drie Belgen slaapt slecht of te weinig. Een probleem waar niet over wordt gepraat. Het riep bij Annick vragen op.

Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid?  Wat doen mensen om ‘s nacht in slaap te geraken, of net om wakker te blijven? 

Om een antwoord te vinden op die vragen heeft Annick 4 nachten nachtradio gemaakt met lotgenoten en experten, een tv-reeks gemaakt voor Canvas en een podcast. Annick schreef bovendien ook een boek.

Stof genoeg om haar ervaringen en inzichten mee te geven in een lezing.

Boek nu

Credits

Annick Ruyts studeert in 1988 af aan het HIVT in Antwerpen als vertaler/tolk Duits, Engels en Deens. In 1989 neemt ze deel aan Sterrenwacht, een talentenjacht op het toenmalige TV1. Ze heeft 33 jaar voor Eén en Canvas als reporter, redacteur, eindredacteur en presentator gewerkt.

Voor haar Eén-programma’s “Grenzeloze Liefde“, “We are from Belgium” en “Tot aan de maan en terug” reist ze 12 jaar lang de wereld rond, op zoek naar Belgen die hun geluk in het buitenland vonden.

Voor Canvas maakte ze de documentaire reeksen “Te gek“. 6 documentaires over psychisch welzijn. Hier stelde ze de vraag: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch zijn we nog nooit zo vaak naar de therapeut gelopen”. “seks@canvas” ging over seksualiteit en “De Bijl van Cupido” over liefdesrelaties anno 2012.

Ze nam 4 seizoenen lang de eindredactie van “Alleen Elvis blijf bestaan” met Thomas Vanderveken voor haar rekening.

In 2018 maakte ze de documentaire “Chris Lomme, een reverence” voor Canvas.

Ze is verzot op kunst in al zijn vormen: literatuur, film, architectuur, theater, schilderkunst. Reizen is haar groot dada, ver, dichtbij of naar haar geliefde Italië.

Annick verhuisde vier jaar geleden van Antwerpen naar Brussel.Het verhuizen zit in haar bloed, met haar ouders woonde ze in Duitsland en de Verenigde Staten.

Ze is gehuwd en heeft 2 zonen en een plus dochter.

Meer over

Duur: 50 minuten + mogelijkheid tot vragen stellen
Benodigdheden: stoel, tafel en headset

Beeldmateriaal