< terug naar overzicht

lezing

De Vlaamse Canon

Stijn Van der Stockt

Een reis doorheen het ABC van onze grandeur in kleine dingen.

In deze lezing neemt Stijn jullie mee doorheen het ABC van onze Vlaamse identiteit, van ‘Aperitieven’, ‘Breugel en ‘Cyclocross’ tot ‘XTC’, ‘Yogasnuivers’ en ‘Zillion’.

Mogelijks is de vraag wie we zijn en waar we vandaan komen na deze uiteenzetting nog steeds niet echt beantwoord, maar u zal alvast een paar keer gelachen hebben, en dat is toch ook al iets.

Boek nu

Credits

BIO

Stijn Van der Stockt (°1983) maakt al 15 jaar tv, maar is in de eerste plaats satiricus. Hij is de bezieler van de website De Raaskalderij; en in Iedereen Beroemd stak hij als De Coach de draak met de actualiteit, in de rubriek ‘Homo Flandriens’ onderzocht hij de Vlaamse cultuur als volleerd Brits antropoloog, en als frontman van de gelegenheidsband ‘De Vlaamse Kanonnen’ bezong hij er onze Vlaamse zeden en gewoonten.

Met ‘De Vlaamse Canon, een aanzet tot’ schreef hij, samen met wijlen Geert Stadeus, zijn eerste boek.

Meer over

Wat maakt de Vlaming Vlaming? Wie is hij/zij/die en waar komt hij vandaan? Vragen die de Vlaamse regering Jambon-I zo belangrijk vond dat de regeringsverklaring om een heuse Vlaamse Canon smeekte. Anno 2023 is die er eindelijk.

Zo lang konden Stijn Van der Stockt en Geert Stadeus niet wachten. Zelf meer ervaringsdeskundig dan deskundig stelden ze vanuit een fors ontwikkeld buikgevoel hun eigen encyclopedie samen van onze Vlaamse zeden en gewoonten, onze cultuur en onze geschiedenis.

Beeldmateriaal

Video

Agenda

10/08/2024

Ticket

Cultuurcentrum, Baarle-Hertog

05/10/2024

CC 't Schaliken, Herentals

28/11/2024

Ticket

CC Leopoldsburg, Leopoldsburg

16/12/2024

Ticket

GC DEN BOOMGAARD

05/02/2025

Ticket

Bib in het park, Wevelgem

21/05/2025

Kasteel Bouckenborgh, Merksem

Bredabaan 561, 2170Antwerpen