< terug naar overzicht

lezing

Dinomanie: dino’s in onze popcultuur

Harald Scheerlinck

Zo’n 66 miljoen jaar geleden werden alle niet-vliegende dinosaurussen brutaal van de aardbol geveegd, maar in onze popcultuur zijn ze nog nooit zo levend geweest als vandaag. We bekijken hun avonturen op televisie en in de bioscoop, dragen ze op onze kleren, eten ze op en rijden erin rond. Dino’s spreken al eeuwen tot de verbeelding van kinderen en volwassenen. En in tegenstelling tot draken hebben ze ook écht bestaan.

Boek nu

Credits

Harald Scheerlinck (1989) is journalist en radiomaker voor Radio2 en VRT NWS. Hij is ook de gastheer van zijn eigen nostalgische podcast Akkerdjie, waarin hij jeugdhelden ontvangt voor een gezellige babbel. Verhalen vertellen is zijn passie en met ‘Dinomanie’ doet Harald dat voor het eerst in boekvorm. Hij draaide meer dan 10 jaar lang mee in het stand-up comedycircuit. Zijn lezingen zijn overgoten met een humoristisch sausje voor een ideale combinatie van info en entertainment.

Meer over

Of je nu rondrijdt in een Ford Raptor, fan bent van countrylegende Johnny Cash, de eerste Jurassic Park film al zeventien keer hebt gezien of net als steenrijke ondernemers als Marc Coucke en Fernand Huts een paar miljoen euro over hebt voor een dinoskelet: er zitten meer dino’s in je leven dan je denkt.
Dompel jezelf onder in een wereld vol pretparken, computerspelletjes en stripverhalen waarin dino’s centraal staan. Hoe kijken wetenschappers naar de dinomanie, die sinds de jaren 90 helemaal geëxplodeerd is? Wat was het eerste dinopark ter wereld? En waar kan je dinodrollen kopen?

Beeldmateriaal

Agenda