< terug naar overzicht

Em’ly

Merel de Vilder Robier

…Vaak keek ik op naar de koude maan, hoorde regen en wind tegen vensters en deuren beuken en ik zag in gedachten die arme, dappere pelgrim – ik ga mijn nichtje zoeken, ik ga ons Em’ly zoeken…

Na haar beklijvend debuut “le Petit Théâtre de Fanny Ruubier of ‘Ier moet iets schoons gebeuren dat mislukt” en de tedere bewerking van de mythe “Psyche & Eros” heeft Merel de Vilder Robier een nieuw solo-verhaal klaar.

Em’ly (vrij naar Charles Dickens), een aandoenlijk fait divers dat de performer/auteur liefdevol uit David Copperfield van Charles Dickens heeft gelicht en grondig door haar mangel heeft gehaald, werd geschreven met de zeer gewaardeerde steun van Literatuur Vlaanderen.

Boek nu

Credits

Merel de Vilder Robier, actrice, auteur, performer, is, als dochter van Pjeroo Roobjee, geboren met een dwarse geest en een hartstochtelijke liefde voor taal, daaruit ontstond een drang, een niet te negeren dwang, om die taal te gebruiken als was het een matière die te kneden en te boetseren is. Een grondstof die ze soms zachtjes masserend, maar vaak ook met hamer en beitel te lijf gaat.

In 2017 verscheen haar literair debuut “Le petit théâtre de Fanny Ruubier of ‘ier moet iets schoons gebeuren dat mislukt” bij uitgeverij Bebuquin.

Meer over

Reacties van het publiek:

“Magistraal alternerend van verteller naar acteur verbijstert auteur Merel het publiek dat van begin tot einde aan haar lippen hangt.
De personages worden zo levendig dat ze zichtbaar worden en dat het verhaal filmisch gevolgd kan worden.
Spanning, humor en ontroering epateren om beurt.”

“Heel fijne voorstelling! Geanimeerde vertelling, de bezoekers hingen aan haar lippen!”

“Ik ben grote fan. Merel de Vilder Robier schildert met voorzichtige halen en daardoor laat ze zoveel open voor de verbeelding.”

Beeldmateriaal

Agenda

25/07/2024

Nieuwland 44, Gent

27/07/2024

Nieuwland 44, Gent