< terug naar overzicht

lezing, literair

Frankenstein

Vitalski, Johan Braeckman & Jean Paul Van Bendegem

Frankenstein is één van de meest merkwaardige boeken ooit geschreven door een meisje van 19 jaar, de Londense Mary Shelley.

Braeckman, Van Bendeghem en Vitalski zijn een uniek trio, dat zichzelf wel eens The Fox Brothers noemt.  Hun verregaande geleerdheid is altijd speels en guitig. De drie schijnen te rivaliseren in eloquentie, vallen elkaar af en toe aan, maar zijn vooral drie brothers-in-crime, met een oprechte liefde voor negentiende eeuwse literatuur.

Het trio stort zich met passie op een grote Engelse mythe: het Monster van Frankenstein.
Boek nu

Credits

Don Vitalski is is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian en perfomer. Voor Klara maakte hij diverse literaire reeksen, ondermeer over Simenon, Lewis Carroll en Shakespeare.

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en hoogleraar emeritus logica en wetenschapsfilosofie van de VUB.
In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack en is hij regelmatig te zien en horen op de nationale omroep.

Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de U Gent was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP. Hij is eveneens regelmatig te horen en zien op mediazenders in België en Nederland.

Meer over

De stormachtige biografie van Mary Shelley, schoonzus van de befaamde Lord Byron wordt uitgebreid belicht. Verder krijgen we ook zicht op het historische kader waarbinnen dit eerste SF-verhaal het daglicht zag; romantiek, elektrische experimenten, avontuurlijke Poolreizen en andere onzalige stuff.

We bekijken ook wat Boris Karlov en de zijnen hebben betekend voor Frankenstein in Hollywood.

Hierzo kan u alvast Vitalski aan het woord horen over Frankenstein:
https://radio1.be/vitalski-frankenstein

Beeldmateriaal

Agenda