< terug naar overzicht

lezing

Grenzeloze liefde

Annick Ruyts

Reporter Annick Ruyts reisde voor haar werk 12 jaar lang de wereld rond. Ze zag hierbij de helft van alle landen in de wereld en vooral heel veel vreemde gewoontes en grappige cultuurverschillen. Het heeft haar geest open gezet. En als Westerse vrouw is ze natuurlijk altijd nieuwsgierig naar de emancipatie van de vrouwen in de wereld. 

Een lezing die je mee neemt op reis, en doet stilstaan bij wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de rest van de wereld.

Boek nu

Credits

Annick Ruyts studeert in 1988 af aan het HIVT in Antwerpen als vertaler/tolk Duits, Engels en Deens. In 1989 neemt ze deel aan Sterrenwacht, een talentenjacht op het toenmalige TV1. Ze heeft 33 jaar voor Eén en Canvas als reporter, redacteur, eindredacteur en presentator gewerkt.

Voor haar Eén-programma’s “Grenzeloze Liefde“, “We are from Belgium” en “Tot aan de maan en terug” reist ze 12 jaar lang de wereld rond, op zoek naar Belgen die hun geluk in het buitenland vonden.

Voor Canvas maakte ze de documentaire reeksen “Te gek“. 6 documentaires over psychisch welzijn. Hier stelde ze de vraag: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch zijn we nog nooit zo vaak naar de therapeut gelopen”. “seks@canvas” ging over seksualiteit en “De Bijl van Cupido” over liefdesrelaties anno 2012.

Ze nam 4 seizoenen lang de eindredactie van “Alleen Elvis blijf bestaan” met Thomas Vanderveken voor haar rekening.

In 2018 maakte ze de documentaire “Chris Lomme, een reverence” voor Canvas.

Ze is verzot op kunst in al zijn vormen: literatuur, film, architectuur, theater, schilderkunst. Reizen is haar groot dada, ver, dichtbij of naar haar geliefde Italië.

Annick verhuisde vier jaar geleden van Antwerpen naar Brussel.Het verhuizen zit in haar bloed, met haar ouders woonde ze in Duitsland en de Verenigde Staten.

Ze is gehuwd en heeft 2 zonen en een plus dochter.

Meer over

Duur: 50 minuten + mogelijkheid tot vragen stellen
Benodigdheden: stoel, tafel en hoofdset 

Beeldmateriaal