< terug naar overzicht

lezing

Hart Gezocht

Mieke Mievis

Seksuologe Mieke Mievis (bekend van De Laatste Show) testte alle moderne en minder moderne middelen in haar zoektocht naar een lief.  Journaliste Hilde Martinez zorgde voor wetenschappelijke onderbouw ! Samen brengen ze een hilarisch overzicht van hun bevindingen en bieden ze heel wat tip & tricks !

“Hart Gezocht” is een  grappige show vol herkenbare verhalen, maar ook met bruikbare tips, verhelderend cijfermateriaal en een hoop wetenschappelijke uitleg die veel verklaart.

Maar had dit alles ook resultaat ?
Dat wordt duidelijk in “Hart Gezocht” !

Kijk HIER naar Mieke en Hilde bij Radio 2 – De Madammen.

Boek nu

Credits

Mieke Mievis (1975) studeerde familiale en seksuolo­gische wetenschappen aan de KULeuven en haalde een postgraduaat gezins­-, relatie­-, en sekstherapie. Ze heeft twee privépraktijken (tcternat.be) als relatietherapeut en seksuologe, werkt mee aan diverse radio­ en televisieprogramma’s, schrijft artikels en heeft een boek of vier op haar naam staan. Ze geeft geregeld lezingen over lichaamstaal en trainingen in communiceren, timemanagement, mentale veerkracht en leiderschap. Mieke is de trotse mama van twee pittige kinderen en hoopt een man te vinden die in staat is haar bij te benen.

Hilde Martinez (1981) studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB en haalde een postgraduaat in de audiovisuele journalistiek. Ze is sportjournaliste bij Proximus tv en werkte jaren voor Sporza.

Ze heeft een passie voor duurzaamheid, die ze kwijt kan via haar blog tijdvoorietsanders. blogspot.be. Hilde is een kei in het opsnorren van de meest bizarre weetjes en cijfers, heeft een vlotte pen en het talent om een tekst te stroomlijnen. Ze is dan ook de perfecte partner in crime voor dit boek.

Meer over

Want hoe kan het dat je verliefd wordt op iemand
die je enkel online spreekt en nog nooit ontmoet hebt ?
Hoe doorsta je een ‘fling’ ?
Ook mensen die niet weten van een fling is, helpen we verder 🙂
Waarom ga je best heel hard lopen
als je date een narcist blijkt te zijn ?

Het Uitgangspunt is simpel : Daten is een ontdekkingstocht, een meeslepend avontuur, waar vooral hard gezocht wordt naar een hart.

Als single krijg je vaak ongevraagd een hoop goedbedoelde raad. Mensen willen je graag helpen om je ‘van straat te krijgen’. 
Maar werken al die tips wel?

Wat werkt er en wat niet ?
Hoe word je een begeerlijke single ?
Welke trucs helpen om een date te versieren ?
Waarom neem je best geen profielfoto met een zonnebril op je neus ?

Hart Gezocht geeft ook meer inzicht in de biologische reacties die ervoor zorgen dat je holder de bolder verliefd wordt.
Er wordt ook ingegaan op het fenomeen bindingsangst en de dames leggen ook uit waarom je iemand best niet te lang aan het lijntje houdt.

Hart Gezocht onderzoek het daten op alle mogelijke manieren. Mieke probeerde alles wat enigszins gangbaar is en ook wat minder evident lijkt zoals fileflirten, relatiebureaus, onlinedaten, tinderdaten, speeddaten, afterworkparty’s enz. 

Beeldmateriaal