< terug naar overzicht

muziek

Helden van toen

The Legends

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. Deze Nederlandse jazzformatie reisde de halve wereld rond, won de Kobe Award in Japan en bracht zelfs een ode aan Desmond Tutu in het toen pas onafhankelijke Zuid-Afrika.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen, spelen in deze nieuwe muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong.

Boek nu

Credits

Zang: Tess Merlot
Zang en trompet: Michael Varekamp
Toetsen: Wiboud Burkens
Saxofoon: Yoran Aarssen
Contrabas: Harry Emmery
Drums: Erik Kooger


Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz

★★★★ Le Monde, Paris

Meer over

We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen niet ontbreken in dit spetterende programma.
Speciaal voor deze voorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

Beeldmateriaal

Video