< terug naar overzicht

lezing

Het Amerikaans Theater

Kurt Van Eeghem

Een verhaal van kurt van eeghem

Geniet van een wervelende duik in het verleden en luister hoe meesterverteller Kurt Van Eeghem u onderdompelt in een historisch stukje TV-verleden van Vlaanderen.

Aan de Dikkelindelaan in Brussel verkommert een prachtig theater waar, gedurende tientallen jaren, Vlaamse televisiegeschiedenis werd geschreven. Legendes als Pros Verbrugghen, Paula Semer, Jan Theys, Luc Appermont en anderen brachten ‘rechtstreeks vanuit het Amerikaans Theater’ memorabele programma’s naar de huiskamer. Dan installeerde Vlaanderen zich proper gewassen voor de buis en genoot.
Nu groeien de bomen er uit het dak.

Boek nu

Credits

Kurt Van Eeghem is met pensioen. Maar dit is niet zijn reeële status.

Hij ademt cultuur. Bekend van radio en televisie, geroemd om zijn welsprekendheid en wellevendheid. Kurt is vandaag volledig in zijn sas op Klara.

“Met Kurt kan er niet veel misgaan.”, zeggen zijn collega’s.

“Als Kurt Van Eeghem niet bestond, moesten ze hem uitvinden.”, zegt slimme mens Bert Kruismans. 


Foto: Jimmy Kets


Beschikbaar voor derde graad middelbaar.
Avondvullend!

Meer over

Kurt Van Eeghem bewaart de mooiste herinneringen aan de honderden programma’s die hij in het Amerikaans Theater mocht presenteren. Hij kan de prachtige studio maar niet uit zijn geheugen bannen.

Daarom brengt hij de boeiende geschiedenis van het ‘Amerikaans Theater’ – na de ‘Expo 58’ schonken de Amerikanen hun paviljoen voor een symbolische dollar aan ons land – en de vele programma’s met de grootste vedetten en de meest hilarische humoristen, terug tot leven in een wervelende vertelling.

Iedere Vlaming herinnert zich de mooie familiemomenten voor de buis. Misschien schreef hij of zij wel zelf een ‘gele briefkaart’ naar Meester van Backlé’ of trok hij of zij naar Brussel voor een uitzending van ‘Canzonissima’ of de ‘3 Wijzen’. In ‘Het Amerikaans Theater’ komen de souvenirs vanzelf bovendrijven.

Beeldmateriaal