< terug naar overzicht

lezing

Het Rariteitenkabinet

Jan De Smet

Lezing met auditieve voorbeelden: Live , Vinyl en CD

Wedden dat U muziek straks soms ook om te lachen vindt?  Sinds hij in 1970 door die rare microbe gebeten werd, zoekt Jan De Smet (1953) naar alle interessante uitwassen van de populaire muziek. Het resultaat is een paar ton vinyl met het meest hilarische en merkwaardige klankmateriaal van de afgelopen 80 jaar. De tijd is eindelijk rijp om dit uitzonderlijke erfgoed te ontsluiten om iedereen te laten meeluisteren naar dit fabelachtige en soms zelfs onwaarschijnlijke aanbod.

Boek nu

Credits

Jan De Smet (1953) speelde van 1970 tot 1981 bij “De Snaar“, die in 1982 naadloos overging in “De Nieuwe Snaar”. Na 32 jaar toeren in binnen- en buitenland werd er met een luide knal een slotakkoord geplaatst in het Antwerpse sportpaleis tijdens de Nekkanacht 2014. Ondertussen blijft  hij ook nog gastmuzikant of bezieler van diverse muzikale projecten voor mensen van 7 tot 77 jaar en groeide de collectie “Incredible Strange Music” recht evenredig met de liefde voor alles wat zich in de “Marge” van de populaire muziek begeeft.

Meer over

Het begon allemaal met een liedje van Spike Jones – (de grootste muzikale zot aller tijden) en is sindsdien geëvolueerd naar een benijdenswaardige collectie. Laatavond radioluisteraars hebben een aantal jaren geleden  met dit fenomeen al kennisgemaakt via de typische Jan De Smet invulling van het programma “Closing Time” op VRT Radio 1. En ondertussen is de collectie alleen maar gegroeid met hilarisch muzikaal vertier uit binnen- en buitenland .

Beeldmateriaal

Agenda

22/01/2025

Kasteel Bouckenborgh, Merksem

Bredabaan 561, 2170Antwerpen