< terug naar overzicht

lezing

Het Rariteitenkabinet

Jan De Smet

Lezing met auditieve voorbeelden: Live en op plaat

Al een aantal jaren trekt Jan De Smet sporadisch rond met een muzikaal “rariteitenkabinet “. Om het voor iedereen spannend te houden wordt daar regelmatig een “update” van gemaakt, rekening houdend met de reacties van het publiek ! Bij recente “lezingen” was er vooral veel vraag naar meer live-interventies van de zanger-muzikant zelf en op het auditive vlak werden vooral de “Nederlandstalige” uitwassen in de populaire muziek zeer fel gesmaakt . Het Rariteitenkabinet is dus vanaf nu ( op 1 uitzondering na ) volledig Nederlandstalig .

Een erfgoed aan tekstuele en muzikale humor: Live en op plaat (inclusief de bijhorende en soms verbazingwekkende verhalen!)

Boek nu

Credits

Jan De Smet (1953) speelde van 1970 tot 1981 bij “De Snaar“, die in 1982 naadloos overging in “De Nieuwe Snaar”. Na 32 jaar toeren in binnen- en buitenland werd er met een luide knal een slotakkoord geplaatst in het Antwerpse sportpaleis tijdens de Nekkanacht 2014. Ondertussen blijft  hij ook nog gastmuzikant of bezieler van diverse muzikale projecten voor mensen van 7 tot 77 jaar en groeide de collectie “Incredible Strange Music” recht evenredig met de liefde voor alles wat zich in de “Marge” van de populaire muziek begeeft.

Beeldmateriaal

Agenda

22/01/2025

Kasteel Bouckenborgh, Merksem

Bredabaan 561, 2170Antwerpen