< terug naar overzicht

kinderen

Holle Olle(5+)

Wang: Sascha Bornkamp & Juicy Dune Ijsselmuiden

klop, klop, op, op

hallo? allo? allo?

OLLE? ben je hier?

we doen de deur op een kier

en belanden in diep, diep, diepte

het is hier groot en hol, OL, OL,

ben je hierin gekukeleku –

wat zien we nu? – u – u?

 

Olle is leeg. Hol van binnen. Ze moet soms huilen, maar ze weet niet waarom. En waarom kan Olle ‘s nachts niet slapen? Haar hoofd zit vol mieren. Ze is vaak moe en wil niet eten. Ze heeft geen zin in school. Olle is veranderd, vindt haar zus.

Holle Olle (6+) van Juicy IJsselmuiden en Sascha Bornkamp is een muziektheatervoorstelling over ons onnavolgbare innerlijk. Hoe kan het dat ons binnenste het ene moment een echokamer is van donkere en zware gedachten, en het andere moment zo licht en luchtig voelt als een pas opgeklopt kussen? De twee spelers, die ook live muziek maken en zingen, verkennen samen met het publiek alle uithoeken van ons humeur: de grote teen die tegenstribbelt, een traan die wil vallen en vallen en vallen, gedachten die prikken als prikkeldraad, het voorhoofd dat een schoolbank zoekt om op te leunen, ogen die op half zeven staan.

Holle Olle is een voorstelling vol kleurrijke personages, absurde omkeringen, woordspelingen en catchy liedjes. Een associatieve zoektocht naar taal die ons binnenstebuiten keert. Wat is dat, je hol voelen? Zitten wij in de put of zit er een put in ons? Voor alle kinderen (en volwassenen) die soms niet uit hun woorden komen. Of met een mond vol tanden staan, ehm. Ehm. Oh. O. O. Ol. Olle. Holle Olle.

Boek nu

Credits

makers en spelers: Sascha Bornkamp en Juicy IJsselmuiden

vormgeving: Jente de Graef

eindregie: Salomé Mooij

illustratie: Hanne Holvoet

portretten: Jana Coorevits

In coproductie met: c o r s o, Op Visite Antwerpen

Met steun van: deAuteurs

Deze voorstelling kan ook op scholen gespeeld worden

Meer over

Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp schrijven prikkelende en fantasievolle (muziek)theatervoorstellingen voor jong publiek. Ze zoomen in op de speelsheid en de zintuiglijkheid van taal: wat gebeurt er met een woord als we het van een andere kant bekijken, als we het kneden, ermee frutselen? De makers bouwen een universum waarin voor alles een meervoud (meerfout) bestaat, ook de dingen waar je het niet van verwacht: een ei (twee eik), wij (wijs) en ver (veer). Hun eerdere voorstellingen creëerden ze in samenwerking met Zuidpool. In 2022 werden ze met = geselecteerd voor jongemakersfestival En Avant. Al hun theaterteksten werden uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. Holle Olle wordt gecreëerd in opdracht van c o r s o en Op Visite Antwerpen en heeft een eerste tournee in het voorjaar van 2024 in Antwerpse basisscholen.

Beeldmateriaal

Video