< terug naar overzicht

openlucht, theater

Home XXL, come in!

Hans Van Cauwenberghe

Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent.

Deze buitenvoorstelling speelt zich af rond een kunstwerk van Lieven De Winter dat bestaat uit drie metalen deurframes van 3, 2 meter hoog en 1, 5 meter breed.
De voorstelling zelf verenigt verschillende kunstvormen: beeldend werk, theater, dans en muziek.

Drie acteurs en een muzikant vertolken tijdloze thema’s omtrent god, mensheid, vriend en vreemde in een voorstelling die zowel verrast als ontroert en waarin het abstracte decor een symbolische rol speelt…

Boek nu

Credits

Met: Katrien De Becker, Hans Van Cauwenberghe, Somalia Williamson
Concept/Dramaturgie: Siri Backx, Hans Van Cauwenberghe en Lieven De Winter
Choreografie: Lisbeth Gruwez
Muziek: Joris Vanvinckenroye
Scènografie:  Lieven De Winter
Kostuums/setdesign: Bram Jespers
Eindregie: Greet Vissers
Fotografie: Sara De Graeve
Video: Arn Van Wijmeersch

Een productie van De Nieuwe Bazaar ism Kunst Z.

Meer over

‘Ooit krijgt ge met de goden te maken’ bezweert een oude man het publiek. Het is het begin van een reis door de verbeelding van Ovidius en een van zijn bekendste metamorfosen.

De twee oudjes, Philemon en Baucis, zijn in hun jonge jaren getrouwd en worden samen oud. Door hun armoe toe te geven en er tevreden mee te leven, maken zij die licht.

Op een dag komt in hun dorp een vreemde zwerver aan, op zoek naar onderdak. De zwerver klopt aan bij duizend huizen maar alle deuren blijven dicht. Tot de diep ontgoochelde zwerver bij Philemon en Baucis arriveert. Zij zetten hun deur open en ontvangen de zwerver hartelijk in hun schamele woonst. Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent. In een aaneenschakeling van zachte gebaren en harde confrontaties brengt ‘Home XXL’ het wondermooie epos van Ovidius tot leven én actualiteit.

Beeldmateriaal

Video