< terug naar overzicht

lezing

In de naam van de vader & de zoon & de sport

Benno Wauters

Benno Wauters schreef in zijn boek ‘1974’ over het sportjaar 1974. Het jaar waarin de drie grootste sporters van de 20ste eeuw hun laatste grote triomfen beleefden: Muhammad Ali won z’n wereldtitel boksen terug in Kinshasa, Johan Cruijff werd Europees kampioen voetbal met z’n club FC Barcelona maar verloor met Nederland het WK tegen Duitsland. In Duitsland. En Eddy Merckx won het WK, de Giro én de Tour. Voor de laatste maal.

Boek nu

Credits

Benno Wauters (1967°) is leerkracht en freelance auteur voor De Standaard. Hij was een verdienstelijk amateurwielrenner. Hij is de zoon van wijlen VRT-sportjournalist Jan Wauters.

Voor de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts schrijft hij boeken over wielrennen: ’90 Jaar Gentse Zesdaagse’, ‘Sporza Tour Quizboek’ ‘Belgische Regenbogen’ en ‘1974, het verhaal van Merckx, Cruijff, Ali en Jan Wauters’.

Meer over

Vader Jan Wauters beleefde het als sportjournalist vanop de eerste rij voor de BRT-radio. Benno Wauters leefde als kind mee met z’n vader. Nu, 50 jaar later, kijkt hij terug op die grote sportmannen, op de radiomaker en vader Jan, en op zichzelf als jeugdwielrenner. Met eigen teksten, radiofragmenten van Jan Wauters, en beelden uit de oude doos.

Beeldmateriaal

Agenda

05/12/2024

Ticket

GC De Moelie, Linkebeek