< terug naar overzicht

lezing

Is er leven na de dood?

Johan Braeckman

De opvatting dat het leven niet eindigt met het afsterven van het lichaam, dateert wellicht reeds uit de prehistorie. Vermoedelijk is het vereren van overleden voorouders, waarbij men ervan uitging dat hun geest op een of andere wijze nog intact was, een van de oudste vormen van religie.

Tot op heden gelooft wellicht een meerderheid van de wereldbevolking dat het leven niet ophoudt bij de dood. Maar zijn er eigenlijk bewijzen voor deze vreemde opvatting? In deze lezing worden de meest plausibele argumenten die het standpunt dat er leven na de dood is ondersteunen, kritisch doorgelicht.

Boek nu

Credits

Johan Braeckman (°1965) doceert aan de Universiteit Gent. Hij is tevens een graag genode gast op Canvas, Radio 1, Klara en vult interessante podcasts. Bizar genoeg is hij tevens een aanhanger van de luiheid. Zijn sabbatjaar ging over menige tong en was nationaal nieuws in alle media.

Johan Braeckman vertelt met veel humor en toont aan dat we veel minder kristisch denken dan we zelf wel beseffen !

Braeckman studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, Menselijke Ecologie aan de Vrije Universiteit van Brussel en Environmental History aan de University of California, Santa Barbara. Hij schreef een doctoraat over de evolutietheorie van Darwin en publiceerde meerdere boeken, wetenschappelijke artikels en hoorcolleges. Zijn interesses gaan in het bijzonder uit naar culturele aspecten van de wetenschappen, de ethische problemen verbonden aan de geneeskunde en de biologie en naar de kenmerken en oorzaken van irrationaliteit.


Foto: Gwenny Cooman

Beeldmateriaal