< terug naar overzicht

lezing

Klimaat en mobiliteit

Kris Peeters

“Mobiliteit en klimaat. Steeds vaker worden ze in één adem genoemd. Als één groot probleem meer bepaald.Volgens de enen moeten we ons daar maar bij neerleggen. Mensen zijn nu eenmaal verslaafd aan hun auto en het klimaat is toch om zeep.Volgens anderen zal het zo’n vaart niet lopen: als we straks allemaal elektrisch gaan rijden komt het alsnog goed.

Echt? ‘Mobiliteitsveranderaar’ Kris Peeters is daar niet zo zeker van. De technologische evolutie van de ingenieurs zal zorgen voor de kunstmatige levensverlenging van een  systeem dat ten dode is opgeschreven.

Boek nu

Credits

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit. Ook in Nederland wordt hij vaak gevraagd als spreker.

Het bewustzijn groeit dag na dag dat verkeer ons verstikt. Meer en meer steden en gemeenten zijn op zoek naar een ommekeer. Kris Peeters, tot enkele jaren terug nog fietsambtenaar van de stad Antwerpen (tevens de laatste), hamert in diverse lezingen op de nood tot inzicht.

Hij won in 2016 de Moro Persoonlijkheidsprijs.


Foto: Rien Van De Velde


De lezing van Kris Peeters is ook beschikbaar voor de 3de graad middelbaar onderwijs.

Meer over

Toch is dat geen reden tot wanhoop. Er is immers een alternatief dat we zelf in handen hebben. Alleen moeten we daarvoor eerst anders leren kijken naar mobiliteit. En naar het leven. Klinkt dit zweverig? Bij deze dan de garantie dat het minder zweverig zal zijn dan het ‘Freude am Fahren’ van BMW.”


Op eenvoudig verzoek werkt Kris Peeters voor u een lezing op maat uit. Hij kan hiervoor een beroep doen op een grote parate kennis over (duurzame, of in zijn woorden: toekomstbestendige) mobiliteit, files, veiligheid in het verkeer, ruimtelijke ordening, ecologie, … bedenk het maar, hij spreekt erover. Maar wel op zijn eigenwijze wijze, zodat u naar huis gaat met een heel nieuwe woordenschat, of wist u misschien al wat burkarijders zijn, aflaatpalen of de zonde 30?

Beeldmateriaal

Agenda