< terug naar overzicht

lezing

Kobe, Gaston & Leo

Kobe Van Herwegen

Van 1972 tot en met 1993 vormden Gaston Berghmans en Leo Martin het populaire komische duo Gaston & Leo. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op tv of op het witte doek en doorkruisten ze met hun theatershows het hele land.

Met Gaston als de clown en Leo als trouwe aangever braken ze alle records. Maar hoe overweldigend hun succes ook leek, de medaille heeft een keerzijde. Terwijl de lach op het podium zegevierde, wierpen slepende ziektes achter de schermen een schaduw over hun geluk.

Exact 30 jaar na het overlijden van Leo Martin, dat het abrupte einde betekende van Vlaanderens populairste komische duo, voerde acteur Kobe Van Herwegen een uitvoerig onderzoek naar hun verhaal. Het resulteerde in het uitgebreide overzichtsboek ‘Gaston & Leo met lach en Traan’ en de hommagemusical ‘Gaston & Leo’ waarvoor hij samen met Frank Van Laecke het script schreef.

Op algemene aanvraag brengt hij nu ook een voordracht over beide heren doorspekt met exclusieve beeldfragmenten, uniek audiomateriaal, nooit eerder vertoonde foto’s en interessante weetjes.

Wat is het verhaal achter Joske Vermeulen? Hoe verliep de zangcarrière van Gaston? En was Leo enkel maar een aangever?

Kortom, wie waren Gaston en Leo?

Boek nu

Credits

Tekst & spel: Kobe Van Herwegen

Meer over

Beeldmateriaal

Agenda

17/09/2024

Ticket

De Roma, Borgerhout

07/10/2024

Ticket

CC De Spil, Roeselare

08/10/2024

Ticket

Zaal Lindelei, Lendelede

Stationsstraat 21/A, 8860Lendelede

28/11/2024

Ticket

Bib in het park, Wevelgem

04/12/2024

Ticket

Cultuurhuis De Leest, Izegem

27/03/2025

Ticket

CC Den Blank, Overijse