< terug naar overzicht

muziek

Lay This Drum!

Cie du Scopitone

Met Lay This Drum! (denk Ladies Drum) sluiten we terug aan bij succesvolle percussiebands zoals De Beenhouwerij, Slagerij Van Kampen, Percussive en Stomp die de voorbije decennia furore maakten in Vlaanderen.

Percussie spreekt een universele taal. Van de Zuidpool tot de Noordpool,  over de hele wereld weerklinkt er ritme. De drumsters van Compagnie du Scopitone geven in hun gevarieerd spektakel, een flinke injectie humor aan diverse vormen van ritmiek.

Het instrumentarium varieert van klassieke drums tot  body drums en haalt ritme uit onconventionele elementen zoals blikjes motorolie, spijkerplanken, typmachines, olievaten en ijzeren kooien. Elke beat en elke slag komen samen in een adembenemende set.

Boek nu

Muziek : Gaëlle Swann, Sara Moonen, Aurélie Simenel, Birgit Eecloo, Olympia Boyle

Geluid : Delphine Dupont/Marco Gudanski – Licht : Cilia Trocmée/Yves Hauwaert – Roadie : Hugues Van Elslander

Regie : Pierre Lafleur – regieassistent : Antoine Guillaume

DRUMS ! HUMOR ! EXPLOSIEF ! VROUWELIJK ! Scholen & Avond + outdoor show beschikbaar.

Lay This Drum! doorbreekt de taalgrens met een bezetting die bestaat uit Vlaamse, Brusselse, Waalse en Franse percussionisten. Samen bieden ze een ritmisch perspectief op identiteit in de hedendaagse wereld en bevestigen ze de opmars van de vrouwelijke drumster ! Met elke slag slaan ze de klassieke genderpatronen aan spaanders.

De  eerste shows in Vlaanderen gaan dit najaar door in CC De Werft in Geel. De zaal is quasi uitverkocht op 28 november voor de avondvoorstelling . Er zijn ook 3 bijna uitverkochte schoolvoorstellingen op 27 en 28 november. Prospectie is mogelijk.

“Een ontroerende show (…) Vijf meiden die ritmisch kabaal maken ! Vijf meiden achter drums om clichés met humor en een massa energie te ontkrachten!” (L’Avenir)

Kan als school (12+) – en avondvoorstelling.

Beeldmateriaal

Video

Agenda

21/09/2024

Ticket

CC DE HERBAKKER, Eeklo

09/10/2024

Ticket

CC De Borre, Bierbeek

18/01/2025

Ticket

Cultuurzaal, Anzegem

24/01/2025

Ticket

CC Den Blank, Overijse

25/01/2025

Ticket

GC De Zandloper, Wemmel

05/04/2025

Ticket

CC Belgica, Dendermonde