< terug naar overzicht

humor, lezing, theater

Mario, morgen gadegij naar de dokter!(16+)

Mario De Koninck

Mario, beter bekend als cartoonist AAaRGh…, heeft autisme. Maar dat weet hij niet. Niemand weet dat. Tot zijn 31ste. Dan krijgt hij de diagnose, een jaar nadat zijn leven voorgoed veranderde. Een voorstelling met antwoorden. En humor.

Is het toeval dat hij cartoonist is? Waarom krijgt hij stress van frieten? Waarom kijkt hij door het raam van hotelkamers? Wat doet hij op zijn 80ste? Waarom slaat hij bloemen kapot?

“Mario, morgen gadegij naar de dokter” is een theatervoorstelling van en door AAaRGh… over een cartoonist met autisme. Of is het een autist met cartoonisme?

Reactie op try-out van het publiek : “Geweldige voorstelling. Eindelijk het verhaal verteld vanuit de invalshoek van iemand die zelf autisme heeft. Lachen en ontroering.”

Boek nu

Credits

Tekst & spel: Mario De Koninck

Theatervoorstelling van cartoonist AaaRGh over zijn autisme

Mario De Koninck tekent al 25 jaar cartoons onder het pseudoniem AAaRGh… Hij publiceerde verschillende cartoonboeken en debuteerde in 2018 met de moderne sprookjesreeks De prinses die alles had. Dat boek werd door LangZullenWeLezen verkozen tot beste kinderboek van dat jaar. In 2023 verscheen zijn eerste jeugdboek “SOEP!”. Mario is een van de 5 acteurs van De Nonsens Alliantie, een vijfkoppig collectief dat interactieve comedy brengt voor bedrijven, scholen en verenigingen. Sinds 2023 toert Mario rond met een voorstelling over zijn autisme, een diagnose die hij op 31-jarige leeftijd kreeg..

Beeldmateriaal

Agenda

22/02/2025

Ticket

Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke