< terug naar overzicht

kinderen

Missie Mammoe(5+)

Collectief Kikero

Stel: je hebt een beste vriend, iemand die altijd bij je is en bij wie je op eender welk moment troost en steun kan vinden. Hij begrijpt jou -van àl je vrienden- het best. Plots ontdek je dat die vriend verdwenen is. Hoe ga je daarmee om?

MISSIE MAMMOE gaat over Billie, een meisje dat haar vriend Mammoe kwijt is. Zonder hem kan ze niet leven. Daarom geeft ze hem als vermist op bij de politie. Hiermee gaat missie Mammoe van start. Agente Ingrid stelt alles in het werk om de vermiste terug te vinden. Een robotfoto van Mammoe wordt verspreid en Agente Ingrid valt elke klas binnen met de prangende vraag: “Wie heeft Mammoe gezien?”. Niet veel later blijkt dat Billie haar iets belangrijks is vergeten zeggen: Mammoe is geen mens, maar… een knuffel.

Boek nu

Credits

Concept en spel: Katarina Antunovic en Charlotte Wellens
Coaching en eindregie: Roel Swanenberg
Duur: 35 minuten
Doelgroep: K3, L1, L2
Locatie: 
in de klas (voor de lln. van die klas, ca. 25 lln. per voorstelling) OF in een polyvalente ruimte in de school (max. 45 lln. per voorstelling)
Aantal voorstellingen per dag: max. 3 voorstellingen per dag
Beschikbaarheid: hele schooljaar beschikbaar
Lesmap: verkrijgbaar op aanvraag

Meer over

Het doel van MISSIE MAMMOE is eerst en vooral om de jongsten onder ons een herkenbaar, warm en knuffelbaar stukje theater aan te bieden. Daarnaast hecht collectief KIKERO ook belang aan de ontplooiing van het kind en zullen de leerlingen tijdens het zien van de voorstelling op een interactieve, talige en beeldende manier verschillende vaardigheden trainen.

REACTIE

“Doordat de actrices onverwacht de klas binnenvallen, is de betrokkenheid bij de leerlingen enorm. Daarbij wordt de interactie met de leerlingen, wat één van de pijlers is waar het collectief op inzet, volop benut. Door de verrassende nabijheid van de acteurs, die beroep doen op de persoonlijke inbreng van de kinderen, wordt de voorstelling niet enkel gezien maar ook ervaren.”
– Dries de Meester 252cc Ekeren over ‘MISSIE MAMMOE’

“Het enthousiasme bij de kinderen in het tweede leerjaar was enorm. Door het verrassingseffect (de kids wisten niet dat er iets ging gebeuren) waren ze helemaal mee in het verhaal omdat ze dachten dat het echt was. Echt kei leuk!”
– Nick Vertongen van basisschool Omnimundo
“We kregen vorige week onverwachts bezoek in het eerste leerjaar… Agente Ingrid kwam plots onze klas binnengevallen om te melden dat ze op zoek was naar een vermiste. Onze kinderen zaten op het puntje van hun stoel tijdens deze spannende voorstelling!! En de juf heeft ervan genoten om te zien hoe ze helemaal in het verhaal zaten en ze enorm hun best deden om Billie en agente Ingrid te helpen.”
– Stedelijk basisonderwijs De Mozaïek

Beeldmateriaal

Video