< terug naar overzicht

lezing

Hoe loopt het verkeer(d)?

Kris Peeters

Iedereen heeft wel een mening over mobiliteit en hoe de mobiliteitsproblemen aan te pakken.

Daarbij blijken veel mensen zich te steunen op veronderstellingen en overtuigingen die de toets van de realiteit niet doorstaan.

Mobiliteitsexpert Kris Peeters neemt u mee voor een wandeling langs de belangrijkste mythes en doorprikt ze een voor een.
Daarna vertelt hij er graag bij wat dan wél de toets doorstaat en wat we daarmee kunnen doen op weg naar een gelukkige mobiliteit.

Boek nu

Credits

Spreker: Kris Peeters

Meer over

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijke debat rond mobiliteit. Het bewustzijn groeit dag na dag dat de manier waarop we vandaag onze mobiliteit organiseren tot veel problemen leidt. Meer en meer steden en gemeenten, maar ook andere overheden, bedrijven en tal van organisaties zijn op zoek naar een ommekeer. In verschillende hoedanigheden (fietsambtenaar, mobiliteitsconsulent, zelfstandig mobiliteitsexpert, lector verkeerskunde…) timmert Kris Peeters al ruim 30 jaar aan verkeersveilige wegen en een duurzamere mobiliteit. Hij doet dat met het schrijven van boeken, blogs, columns (o.m. in De Standaard) en dus ook met het geven van lezingen in Vlaanderen en Nederland. Hij won geen schoonheidsprijzen, maar in 2016 wel de Moro Persoonlijkheidsprijs.

Foto: Rien Van De Velde

Beeldmateriaal

Agenda

11/09/2024

Ticket

GC De Kluize, Oosterzele

18/09/2024

Ticket

CC De Adelberg, Lommel

10/03/2025

Ticket

Cultuurcentrum, Hasselt