< terug naar overzicht

literair

Moedig achterwaarts

Piet De Praitere, Christophe Vekeman, Tim Foncke & Joke Van Caesbroeck

STAND-UP LITERATUUR

Moedig achterwaarts moet de beste literaire avond worden sinds Harry Mulisch café hield in zijn neus. (‘De toiletten zijn in de andere vleugel.’)

Hier is een collectief dat het literair equivalent van de superband is, met vier schrijvers die zodanig gepokt en gemazeld zijn dat apothekers tubes Inotyol naar hen toe gooien.

Boek nu

Credits

Piet De Praitere raakte redelijk wereldberoemd als Etienne met het open verhemelte en als Dikke Gilbert de la Tourette. Hij werkte samen met Kamagurka en was te zien en te horen op Studio Brussel, Radio 1, Canvas, VT4, 2BE en de VPRO en kaapte de hoofdrol weg in Bevergem. Hij schrijft in Humo en heeft ondertussen twee boeken uit. Het is best vermoeiend om Piet De Praitere te zijn en het meest recente, ik ben Piet en ik heet Pierre.

Christophe Vekeman schrijft romans, poëzie, essays, columns en af en toe een theatertekst. Hij is een graag geziene gast op literaire evenementen als Saint-Amour, De Nachten, Zuiderzinnen en Lowlands en verzorgt voor radiozender Klara een wekelijks boekenrubriek in het programma Pompidou.

Joke Van Caesbroeck schrijft korte en lange stukken voor De Standaard. Ze bekijkt de wereld anders.

Tim Foncke is schrijver, was stand-upcomedian, werkte mee aan Superstaar van Gunter Lamoot, toerde met Brusselmans.
Zijn vileine brievenboeken zorgden al voor heel wat ophef.


Foto Tim Foncke: Carmen De Vos

Meer over

Als op één tafel baldadige gedichten van Christophe Vekeman, absurde verhalen van Piet De Praitere, tragikomische verhalen van Joke Van Caesbroeck en ontregelende romanfragmenten en brieven van Tim Foncke liggen, dan kan de uitvinder van de tafel, Jean-Didier Dutable, op zijn twee oren dood zijn.

En die tafel zou zomaar eens in een zaal in uw buurt kunnen staan. Er zal gevaar heersen, er zullen duivels ontbonden worden, maar er zal geen nood zijn: dijen zullen bekletst worden van het lachen en er is Inotyol voor iedereen!

Beeldmateriaal