< terug naar overzicht

muziek

Murderballads III

Lady Linn, Gregory Frateur & Stijn Meuris

Murderballads. De ballad die niet dood te krijgen is en zelf ook de dood niet laat rusten. 

Lady Linn, Gregory Frateur, en Stijn Meuris breien een vervolg aan hun eerdere succesvolle ‘Murderballads’ tournees want ze hebben zin om deze bloederige tocht nog eens over te doen.

Murder Ballads waren ooit de verhalende true crime van de gewone man. De liedjes werden gezongen van kermis tot kermis door reizende muzikanten en als ze écht grote hits werden, dan verschenen ze ook als pamflet. Moorden met erg levendige details werden hoe dan ook vaker gerecycleerd. 

Onze zangers beperken zich hier echter niet tot de traditionals die musicologen als echte murderballads beschouwen. Er wordt een lijst gemaakt met een paar klassiekers, een paar minder bekende songs, een paar hedendaagse en een paar verrassingen. Heel de muziekgeschiedenis komt voorbij als je rond dit thema werkt. Zelfs Engelbert Humperdinck of Rihanna lieten zich verleiden door moord en doodslag. 

De teksten van de songs zitten vol soort verrassingen en gitzwarte humor. En er is zelfs genoeg materiaal om niet elke avond hetzelfde te moeten doen. Zolang mensen elkaar blijven omleggen, is de inspiratie verzekerd. 

Een ding is zeker, Murderballads III wordt opnieuw bloedmooi. Wie de eerste twee tournees meemaakte,  weet dat hier onversneden muzikale klasse samenkomt! 

Boek nu

Credits

Met: Lady Linn, Gregory Frateur, Stijn Meuris, Thomas Vanelslander, Bart Van Lierde, Karel De Backer

Geluid: Bart Deckers

Licht: Lucas Pellens

Meer over

Beeldmateriaal