< terug naar overzicht

theater

Ode aan de verwondering

Dimitri Leue

Kinderen zijn vaak verwonderd. Waarom is de zee blauw?

Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal?

Ergens op weg naar de volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid.

Gaandeweg wordt het vuur van de nieuwsgierigheid gedoofd: de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, er is niets nieuws onder de zon.

 

Boek nu

Credits

Spel: An Miller

Productieleiding en regie: Dimitri Leue – Leue vzw

Tekst: Caroline Pauwels, An Miller, Dimitri Leue

Lichtontwerp en technische realisatie en productie: Sonista

Met dank aan: Lannoo, de kinderen van Caroline Pauwels, VUB, KVS

Meer over

En dat is jammer. Verwondering geeft het leven kleur, helpt om onze grenzen te verleggen en spoort ons aan om valsezekerheden in vraag te stellen.

In haar boek Ode aan de verwondering houdt Caroline Pauwels een bezield pleidooi om opnieuw met die kinderlijke bliknaar de wereld te kijken.  In wetenschap en kunst, maar ook in de grote en kleine momenten van elke dag.

Deze Ode aan de Verwondering is evenzeer een ode aan de overleden rector van de VUB, Caroline Pauwels. Met teksten van Caroline en muziek waar ze van hield. De rector was een publiek figuur met een liefde voor de kunsten. Ze was onder meer curator voor Theater Aan Zee. Voor de VRT maakte ze de reeks De inzichten van Caroline Pauwels en de VRT maakte ook de Vier Seizoenen van Caroline Pauwels.

An Miller kruipt in de huid van Caroline Pauwels. Hoewel ze de laatste jaren vooral voor televisie en film werkt, heeft An met het opzienbarende stuk “Familie” van Milo Rau/NTGent wel de liefde voor de scène herontdekt.

Beeldmateriaal