< terug naar overzicht

kinderen

Ondersteboven(6+)

Collectief Sans Soucis

Ondersteboven gaat over gedachten in je hoofd.
Dwalende, zoekende, vluchtige, donkere en lichte gedachten.
Hoe ga je daar mee om?
Hoe reageer je als buitenstaander als je die gedachten bij iemand ervaart?
In deze voorstelling wordt het bewegende lichaam een canvas waarop wordt getekend en geprojecteerd. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd.
Tegelijkertijd staat ook de relatie tussen een dochter en haar vader centraal. Over hoe ze elkaar zien in elkaars taal. Het beeld dat een dochter van haar vader toont en omgekeerd.

Lees HIER artikel van het circuscentrum over Collectief Sans Soucis

Boek nu

Credits

Trapeze: Marth De Kinder
Tekeningen: Jan De Kinder
Muziek: Kris Auwers
Spel: Marth De Kinder en Jan De Kinder
Coaching/regie: Piet Van Dycke (van o.a. dOFt !)
Foto’s: WieBa
Productie: Collectief Sans Soucis in coproductie met Cirklabo Leuven.

Ondersteund door de Vlaamse Overheid, Circuswerkplaats Dommelhof/Theater op de Markt Neerpelt, HETGEVOLG Turnhout, MiraMiro Gent, CC Amstel en stichting TENT Circustheater producties Amsterdam. 

Meer over

Ondersteboven is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar waarin circus (trapeze) en ​tekenen samenkomen en een verhaal vertellen over gevoeligheid, kwetsbaarheid en verdriet.

De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek ‘Ondersteboven’, een prentenboek van Jan De Kinder dat in het voorjaar van 2022 verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn.


Collectief Sans Soucis is een circustheatergezelschap dat op verschillende manieren verhalen vertelt..Sans Souces op zoek naar verhalen die nog verteld moeten worden en creëert een plaats waar mensen hun eigen verhaal kunnen vertellen. Daarbij worden verschillende disciplines gecombineerd om bij elke voorstelling een nieuwe taal te creëren, uniek voor elk verhaal.

Beeldmateriaal

Video