< terug naar overzicht

kinderen

Ondersteboven(6+)

Collectief Sans Soucis

Ondersteboven is een voorstelling waarin circus (trapeze) en ​tekenen samen een verhaal vertellen over gevoeligheid, kwetsbaarheid en verdriet.

De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek ‘Ondersteboven’ van Jan De Kinder, uitgegeven bij De Eenhoorn.

Lees HIER artikel van het circuscentrum over Collectief Sans Soucis

Boek nu

Credits

Trapeze Marth De Kinder Tekeningen Jan De Kinder Muziek Kris Auwers Spel Marth De Kinder en Jan De Kinder Coaching/regie Piet Van Dycke  Dramaturgische ondersteuning Marie Peeters Regie- assistentie Kato Mergan Techniek Casper Van Overschee, Kris Auwers, Nick Van Esch Verkoop en promotionele ondersteuning  www.koortzz.be

Productie Collectief Sans Soucis in coproductie met Cirklabo Leuven

Met steun van de Vlaamse Overheid, Circuscentrum, Circuswerkplaats Dommelhof/Theater op de Markt Neerpelt, MiraMiro Gent, CC Amstel en stichting TENT Circustheater producties Amsterdam. 

© WieBa Photography en © Kevin Faingnaert

 

Meer over

 

Ondersteboven gaat over gedachten in je hoofd. Dwalende, zoekende, vluchtige, donkere en lichte gedachten.
In Ondersteboven vormt het bewegende lichaam een canvas waarop wordt getekend en geprojecteerd. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd. Tegelijkertijd staat ook de relatie tussen een dochter en haar vader centraal.

Hoe ziet en toont een dochter haar vader via haar trapeze?

Hoe ziet en toont een vader zijn dochter in zijn tekeningen?

Ondersteboven: over hoe iemand probeert om te gaan met al die hersenkronkels en wat dat teweegbrengt bij een buitenstaander.


Collectief Sans Soucis is een circustheatergezelschap dat op verschillende manieren verhalen vertelt. Sans Soucis gaat op zoek naar verhalen die nog verteld moeten worden en creëert een plaats waar mensen hun eigen verhaal kunnen vertellen. Daarbij worden verschillende disciplines gecombineerd om bij elke voorstelling een nieuwe taal te creëren, uniek voor elk verhaal.

Beeldmateriaal

Video

Agenda

17/11/2024

Ticket

CC Palethe, Pelt

21/02/2025

Ticket

CC De Meent, Beersel

05/03/2025

Ticket

CC Den Blank, Overijse