< terug naar overzicht

kinderen

Oscar en Oma Rozerood(10+)

Kwinten Van Heden

De tienjarige jongen Oscar is met leukemie gekluisterd aan zijn ziekenhuisbed. Dan komt Oma Rozerood langs. Ze neemt de jongen mee naar een wereld waarin alles mogelijk lijkt. Dat je op één dag zomaar tien jaar ouder kan worden, bijvoorbeeld. Een mensenleven – met zijn ups en downs – wordt beleefd door de fantasierijke, naïeve ogen van een jongen die op sterven ligt. Essentiële vragen komen aan bod. Wat maakt het leven de moeite waard, wat betekent ‘graag zien’, hoe kunnen we als ouders onze kinderen beschermen en omgekeerd.

In nauwe samenwerking met kankerafdeling van UZ Leuven en UZA bewerkt Kwinten dit verhaal van Eric-Emmanuel Schmitt tot een modern theatersprookje.

Boek nu

Credits

Verhaal: Eric-Emmanuel Schmitt
Bewerking & concept: Kwinten Van Heden
Spel: Els Olaerts & Kwinten Van Heden
Coach: Simon De Vos
Scenografie: Lotte Boonstra en Timme Afschrift
Lichtontwerp: Timme Afschrift
Kostuums: Lotte Boonstra
Muziek: David Poltrock
Productieleiding: Eline Dewaele
Techniek: Arno Knapen
Affichebeeld: Tania Verhelst
Foto’s: Sara De Graeve
Verkoop: Koortzz

Met steun van de Vlaamse Overheid

Co-productie 30CC Leuven, CC Het Gasthuis Aarschot en VZW Rozerood i.s.m. FABULEUS, UZ en UZA, Cosmos-Kosmos, KULeuven, Stichting tegen Kanker, Lucas for live.

Co-productie Perpodium vzw.
Met de steun van Taxshelter van de Belgische Federale overheid.

Meer over

Kwinten Van Heden schreef en bracht reeds CruX, een monoloog over de zaak-Vangheluwe. Hij speelde ook bij fABULEUS en Het Martha!tentatief. Voor HETGEVOLG/hetpaleis toerde hij samen met Sien Eggers met Wit is altijd schoon. Met Oscar & Oma Rozerood kiest Kwinten voor een ander pareltje uit de literatuur, gekend bij scholieren.

Els Olaerts heeft een rijk gevulde carrière op de planken en op televisie. Ze werkte met grote regisseurs als Ivo Van Hove en Guy Cassiers, speelde voor grote huizen als NTG, KVS, ’t Arsenaal, Het Toneelhuis…en raakte bij het grote publiek bekend als het lief van Witse. Recent speelde ze nog Anja, één van de hoofdrollen in de successerie Gent West. Het theater is haar biotoop.

Simon De Vos is coach. Zijn bewerkingen van King LearRomeo & Julia en Wat is de wat voor hetpaleis werden meteen instant klassiekers. Hij drukt met plezier zijn stempel op Oscar en Oma Rozerood.

Timme Afschrift staat synoniem voor unieke en prachtige decors in een bijzondere sfeervolle belichting. Niet te verwonderen dus dat hij al tekende voor de scenografie bij producties van Arne Sierens, Compagnie Cecilia, Het Kwartier en fABULEUS.

Lotte Boonstra ontwierp reeds kostuums voor voor Ine Goris, Het Kwartier en Krapp. Met Timme werkte ze al met succes samen voor The Wetsuitman.

David Poltrock is muzikant bij TriggerfingerHooverphonic en De Mens. Met zijn wonderlijke, filmische composities bespeelt hij de piano als geen ander. Hij sleepte zelfs een MIA in de wacht voor Beste muzikant. Geen man zo geknipt om de wereld van Oscar en Oma Rozerood van een magische sound te voorzien.

Beeldmateriaal

Video

Agenda