< terug naar overzicht

kinderen

Paniek in de Wolkenfabriek(4+)

Beeldmakerij

Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek. Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Even de weersvoorspelling uitvoeren, alles gaat perfect, zoals altijd. Totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis!

In India wordt het plotseling veel te droog, in Kiribati weer veel te nat en op de Noordpool smelt het laatste ijs. Het weer is op hol geslagen! Er is dus haast geboden om Gerrit terug te vinden voordat er nog veel meer mis gaat. Speurend naar sporen reist Irene de wereld over in haar zelfgebouwde vliegtuig. 

Waar is Gerrit nu? En wie heeft Gerrit gestolen? En vooral: waarom? 

Boek nu

Credits

Concept: Willem Jan de Jong
Decor: Willem Jan de Jong
Animatie: Willem Jan de Jong
Poppen: Irene Laros
Regie Advies: John de Winter
Spel: Irene Laros

Schoolvoorstellingen vanaf 5 jaar

Meer over

Het antwoord op dit alles brengt Irene en haar opgeduikelde clubje niet alledaagse vrienden op het spoor van de dader. Er volgt een spannende en verrassende ontknoping… 

Want het weer is gratis en voor niets komt de zon op…toch?

Reactie van programmator:

“Leerkrachten en leerlingen waren heel tevreden over de voorstelling ‘Paniek in de Wolkenfabriek’ van Beeldmakerij, dus wij ook! Ideale voorstelling voor de doelgroep.” – Dorien Eerdekens, Zeepziederij Bree

“Op 14 februari genoten de kleuters van de derde kleuterklas van de kindervoorstelling “Paniek in de wolkenfabriek”; een betoverende theatervoorstelling over klimaatveranderingen op maat van kinderen. Ik kan met overtuiging zeggen dat deze voorstelling een absolute aanrader is voor jonge theaterbezoekers. De wolkenfabriek is heel mooi met zijn kleurrijke en inventieve ontwerp waardoor het een visueel feestje is om naar te kijken. Het jonge publiek wordt voortdurend geboeid en blijft vol verwondering achter. Na de voorstelling waren zowel de kinderen als de leerkrachten heel enthousiast. In de toekomst willen we zeker en vast meer kinderen blij maken met een voorstelling van Beeldmakerij.”
– Elsie De Winne, Cultuurcoördinator GC De Volkskring Lede

Beeldmateriaal

Video

Agenda

24/09/2024

Ticket

OC De Djoelen, Oud-Turnhout

25/09/2024

Ticket

OC De Djoelen, Oud-Turnhout

20/10/2024

Ticket

GC De Markthallen, Herk-de-Stad

21/10/2024

Ticket

CC Lanaken, Lanaken

04/03/2025

Ticket

Cultuurcentrum Kapellen