< terug naar overzicht

humor, theater

Pascal Platel’s Tet Talk

Pascale Platel

‘Hoe overleef ik mijn omgeving’

Dit is een simpel verhaal en het begint niet hier.  Het begint bij een meisje dat droomde van haar prins. En anders ?  Geen spanders ! Ela ! Heeft ze goud gevraagd misschien ? Nee dat niet, maar niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen….

“Puttana, mi mostra il tettos!”, speekelde hij in mijn gezicht. Pascale Platel confereert over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait tussendoor een plaatje uit de soundtrack van haar jeugd.

Boek nu

Credits

Pascale Platel behoeft nog weinig introductie.  Ze maakte iconische kindervoorstellingen zoals De Koning van de paprikachips, Ola Pola Potloodgat, Besmeurde witte laarsjes enz.  Platel kreeg een signaalprijs en de Grote Theaterfestivalprijs.

Recent maakte ze verschillende voorstellingen voor volwassenen zoals Maria Pascallas, Les demoiselles de rêves et leur soutien, ‘t Is al wa beter enz.  Hiervoor trekt ze een ander register open maar steeds blijft ze de meest ontwapenende podiumpersoonlijkheid van Vlaanderen.

Pascale Platel blijft u verrassen en charmeren.

Meer over

Pascale Platel lanceerde haar TET Talk tijdens de Gentse Feesten en het bleek meteen een schot in de roos.  Elke avond een volle zaal en een publiek dat de typische combinatie van humor en daarachter verborgen ernst duidelijk kon waarderen.  Kortom de TET Talk is een vintage Pascale Platel voorstelling!

 

Hoe dat soort zich eeuwig herhalende kwesties zich zo verrassend slim en persoonlijk weer kunnen openbaren aan ons, aan de wereld …En dat in die unieke Pascale mix van humor en door merg en been gaande schrijnendheid …En met die stukjes muziek die ik al lang vergeten was maar toen ik ze hoorde ineens een tsunami aan sentimentele herinneringen over mij lieten komen … (Reactie van mijn broer )

Beeldmateriaal

Video