< terug naar overzicht

humor, kinderen

Queens(14+)

Wim Claeys

Hoe gaat het er aan toe onder het dak van een alleenstaande papa met 4 opgroeiende dochters? Eén dak met daaronder vier Queens en één koning? Of is de koning de nar?

Een koning op accordeon, een nar in zijn verhalen, een sloef als het erop aankomt.

Een vader die probeert te begrijpen, te steunen en te sturen maar door zijn dochters resoluut op zijn plaats wordt gezet. Soms op de troon, meestal ernaast.

Queens is een grappige show vol pogingen om het goed te doen. Gespeeld, gezongen en verteld door Wim Claeys in zijn gekende stijl: joviaal, meeslepend, onnozel en bij wijlen ontroerend.

Boek nu

Credits

Tekst en muziek: Wim Claeys
Coaching: Walter Janssens
Techniek: Alain Ongenaet
Foto: Guy Kokken
Afficheontwerp: Mario Debaene

Meer over

Pat Donnez van Klara schreef dit:

Wat een performance, een absoluut natuurtalent.
Overweldigend. Grappig, ongecomplexeerd, pretentieloos en toch slim.
En bij tijd & wijlen ontroerend.
Bovendien kan Wim een stukje spelen.
Knap geregisseerd.
Tranen met tuiten.
Van het lachen of het huilen, of allebei.
Eizona laatste trein gemist. Had het er voor over.
Originele en levensechte premisse: nowadays papa met vier opgroeiende dochters. Hoe hij ze tot leven wekt is echt bijzonder. Hilarisch somtijds. En met grote liefde.

 

Rudy Tollenaere schreef dit:

Vrijdagavond in de Minard een heel andere Wim Claeys leren kennen: met onder anderen de theatervoorstellingen IJZER en ZWARTZAK . bewees hij eerder al dat hij veel meer is dan een Gentse Vollkszanger met een Trekzak. In de voorstelling QUEENS toont hij zich als een volleerd cabaratier en neigt hij zelfs naar een stand up comedian. Ik luisterde danig geboeid naar zijn belevenissen als alleenstaande vader met vier dochters tussen 16 en 22, dat ik niet chronometreerde, maar ik schat dat er geen dertig seconden voorbijgingen dat er niet gelachen werd. Een zeer herkenbare voorstelling, die zowel door ouders als hun tienerkinderen zal gesmaakt worden. Het vele lachen belet Wim niet  een paar keer een heel gevoelige toon aan te slaan. En ja, hij zingt ook nieuwe en relevante en plezante liedjes, die aansluiten bij zijn verhaal. En wie wil weten of de vier dochters die op de campagnefoto staan ook op het podium komen, slechts één  advies: bestel tickets voor deze voorstelling.

Beeldmateriaal

Video

Agenda

22/02/2025

GC het Marca, Maarkedal

Maarkeweg 65, 9680Maarkedal