< terug naar overzicht

lezing, muziek

Rariteitenkabinet: Bob Dylan Special

Jan De Smet

IT AIN’T ME BABE…DAT BEN IK NIET…

De tachtigste verjaardag van Robert Allan Zimmerman (25.04.1941) werd in volle corona-periode een beetje in mineur gevierd . Zijn onbeschrijfelijk rijk gevulde carrière van om en bij de 60 jaar kan natuurlijk nooit onopgemerkt voorbijgaan, ook al mogen we nu al zijn 81ste jaar beginnen vieren. Al jaren kent zijn oeuvre een lawine aan coverversies want iedereen wil wel een graantje meepikken in de slipstream van zijn “grote successen”. Dat leidde tot zowel mooie, nieuwe interpretaties van Dylan-composities als tot “covers” die we eerder met de slappe lach naar de kringloop zouden afvoeren.

Wel, laat dat nu net de opdracht van dit  “rariteitenkabinet” zijn!

Boek nu

Credits

BIO

Jan De Smet (1953) speelde van 1970 tot 1981 bij “De Snaar“, die in 1982 naadloos overging in “De Nieuwe Snaar”. Na 32 jaar toeren in binnen- en buitenland werd er met een luide knal een slotakkoord geplaatst in het Antwerpse sportpaleis tijdens de Nekkanacht 2014. Ondertussen was hij ook nog gastmuzikant of bezieler van diverse muzikale projecten voor mensen van 7 tot 77 jaar en groeide de collectie “Incredible Strange Music” recht evenredig met de liefde voor alles wat zich in de “marge” van de populaire muziek begeeft. 

Meer over

Wist U dat heer Dylan gecoverd is door (o.a.) Frank Zappa, Julie London, Neil Innes , Spike Jones , James Last , Mae West , Telly Savalas (Kojak) , Franky Valli & The Four seasons, Hugo Montenegro , Duane Eddy, Christiane van den Wyngaert (ex- opperrechter strafhof Den Haag ) ,  Hugues Aufrey…   (…lijstje ingekort door de redactie) 

 Ook Jazz ensembles, Strijkkwartetten en Synthesizerfreaks hebben zich te goed gedaan aan diverse Dylan-composities. De meest Hilarische, Onwaarschijnlijke en Hoe-Is-Het-In-Godsnaam-Mogelijke tracks worden verzameld in deze Rariteiten-special.

Jan De Smet zal U begeleiden in de geheime kamers van het Dylan-universum. Meteen wordt de aloude boutade “ Nobody Sings Dylan Like Dylan “ meer dan ooit bevestigd !

 

Beeldmateriaal