< terug naar overzicht

theater

body is stretched, holding one breath

Lien Thys & Tim Bogaerts

Een jong acteurscollectief wordt in staat van beschuldiging gesteld. Hun voorstelling wordt als ongepast beschouwd, met hun lange ledematen zetten ze het op een lopen.
Tijdens deze vlucht worden ze verschillende krachten in zichzelf gewaar: de drang naar roldoorbreking, de kick van verzet, maar ook de angst om werkelijk te provoceren.
Wie ze zijn en waar ze in geloven wordt steeds onduidelijker, een horror spiegelpaleis waarin meerdere stemmen in het rond kaatsen.

Na hun eerste voorstelling ‘Na de repetitie’, geselecteerd voor #nieuwjong op het TheaterFestival 2021, wapent dit duo zich opnieuw met humor, durf en speelse erotiek.
Spelend gaan ze op zoek naar interpretaties die refereren aan de praktijken in het theater en de wereld daarbuiten.

Boek nu

Credits

van & met Lien Thys & Tim Bogaerts
artistiek advies Willem de Wolf
spelcoaching Willem de Wolf & Marie Pien
dramaturgie Evelien Cammaert
geluidsontwerp Jasper Segers
lichtontwerp & scenografie Lies Van Loock
kostuum Rachid Laachir
ontwerp rekwisieten Isabel Alonso Pola
productieleiding Lori Tuerlinckx
techniek Milan De Wael
coproductie Monty
Foto: Thor Salden
Affichebeeld: Hannes Schievink

met de steun van de Vlaamse gemeenschap & stad Antwerpen
met dank aan Koortzz, NTGent & de Roovers

Meer over

Tim Bogaerts (1993) studeerde in 2016 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hij begeeft als speler zich op het snijpunt tussen repertoire, beweging en performance. Tim speelde voor gezelschappen als NTGent, KVS, De Warme Winkel en playField. Huidig seizoen zal Tim o.a. te zien zijn in Scattered Memories van Ultima Vez/Wim Vandekeybus en Hunters & Collectors van Voetvolk.

Lien Thys (1993) studeerde in 2018 af aan de spelopleiding van het RITCS. Als actrice is ze gefascineerd door de intieme spanning tussen de speler(s) en het publiek. Ze speelde voor gezelschappen als Lazarus, Abattoir Fermé, hetpaleis, Het Nationale Theater en De Mannschaft. Huidig seizoen zal Lien o.a. te zien zijn in Apenverdriet van Arne Sierens en FEED ME PLEASE van Bronks en Theater Antigone.

Lien Thys en Tim Bogaerts leerden elkaar kennen tijdens Montignards#3, het ontwikkelingstraject voor nieuwe theatermakers bij Monty Kultuurfaktorij. Daar kwamen ze voor het eerst in aanraking met het werk van Ingmar Bergman. Na de repetitie naar de gelijknamige film van Bergman werd geselecteerd voor #nieuwjong op Het Theaterfestival 2021. In 2023 maken en spelen ze hun tweede Bergman-adapatie RITEN.

Beeldmateriaal

Agenda

06/04/2024

Ticket

CC Strombeek, Strombeek

30/04/2024

Ticket

CC Lokeren, Lokeren