< terug naar overzicht

lezing, literair

Sherlock Holmes

Vitalski, Johan Braeckman & Jean Paul Van Bendegem

Sherlock Holmes Is één van de belangrijkste romanpersonages ter wereld en de inspiratiebron van talloze series en films.

Holmes staat bekend voor zijn intelligentie en het vermogen belangrijke conclusies af te leiden uit kleine, schijnbaar onbelangrijke aanwijzingen.

Boek nu

Credits

Don Vitalski is is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian en perfomer. Voor Klara maakte hij diverse literaire reeksen, ondermeer over Simenon, Lewis Carroll en Shakespeare.

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en hoogleraar emeritus logica en wetenschapsfilosofie van de VUB.
In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack en is hij regelmatig te zien en horen op de nationale omroep.

Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de U Gent was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP. Hij is eveneens regelmatig te horen en zien op mediazenders in België en Nederland.


Foto: Gwenny Cooman

Meer over

Zijn roem strekt zich uit over de hele aardbol en zijn uitspraken zijn legendarisch. Logisch denken is zijn grote kracht.

“Wanneer men het onmogelijke heeft geëlimineerd, moet dat wat overblijft, hoe onwaarschijnlijk het ook is, de waarheid zijn. “

Het oplossen van mysteries spreekt tot de verbeelding van iedereen en wakkert de speurder in elk van ons aan. Een populaire mythe is namelijk dat Sherlock Holmes de grondlegger was van het detective genre.  Maar klopt dit ook ?

Het publiek kan alvast het vergrootglas bovenhalen want THE GAME IS AFOOT!

Met Vitalski (schrijver, dichter, stand-up comedian, performer) als uw gastheer en de WATSON van deze avond. Hij nodigt de flamboyante professoren Jean Paul Van Bendegem (emeritus VUB) en Johan Braeckman (filosoof UGent) uit voor een duik in de nalatenschap van Sherlock holmes en zijn bedenker Arthur Conan Doyle.

Beeldmateriaal

Agenda

22/05/2025

Bibliotheek, Dilsen-Stokkem