< terug naar overzicht

lezing

Stijn en de sterren

Stijn Meuris

Wedden dat u binnenkort aan Stijn Meuris denkt als u naar de hemel kijkt? De Man van Noordkaap, Monza en Meuris is al van kindsbeen begeesterd door het heelal. Hij voert u mee naar zijn favoriete ruimte. Met een ster tussen de sterren.

In 2008 zendt Canvas de televisieversie van ‘Stijn en De Sterren’ uit. Daar komt vervolgens de zesdelige Canvas-reeks ‘Stijn & Het Heelal’ (2009) van. Die leidt op haar beurt tot het boek ‘Stijn & De Sterren (Borgerhoff & Lamberigts).

Geïnspireerd door de Canvas-reeks en door het boek, voegt Stijn Meuris drie uitbreidingen toe aan de lezing die hij al een paar seizoenen geeft.

Boek nu

Credits

Stijn Meuris is een man van vele hobby’s. 
Vanuit standplaats Hasselt voorziet hij het land al vele jaren van klank, woord en beeld. 
Zingend van Noordkaap over Monza tot Meuris. Schrijvend van popmuziek over reportages tot columns. Regisserend van Man Bijt Hond tot Stijn & Het Heelal. 
De zoon die Kuifje graag had willen hebben.


Foto: Sara De Graeve


NOOTje hoeft lezing 1 niet gehoord te hebben om de uitbreidingen te kunnen volgen. Stijn Meuris start de lezingen 2,3 en 4 met een kwartiertje algemene inleiding.

De lezing ‘STIJN EN DE STERREN’ is ook beschikbaar voor 10-plussers.

Meer over

1. STIJN EN DE STERREN
Stijn Meuris over astronomie. Het heelal voor beginners. Stijn vertrekt op de aarde en trekt via ons zonnestelsel het heelal in. Het is wetenschap, het is filosofie en het is humor. Helemaal Meuris dus.

2. STIJN EN DE STERREN – HOE LANG GAAT HET HIER NOG DUREN?

Een lezing over het einde van onze aarde en bij uitbreiding van het heelal. Het slechte nieuws is dat het hier binnen een half miljard jaar onherroepelijk gedaan is. Het goede nieuws is dat daar heel wat vuurwerk aan te pas komt.

3. STIJN EN DE STERREN – HET IS GROEN EN HET BESTAAT NIET

Een lezing over de zin en onzin van buitenaards leven. Ook wel ‘de groene mannetjes’ genaamd. Groen zijn ze niet. Maar wiskundig is de kans niet ondenkbeeldig dat er ergens iets is ‘out there’. Meer weten?

4. STIJN EN DE STERREN – WORDT HET NOG WAT MET DE RUIMTEVAART?

Er hebben tot vandaag 12 Amerikaanse mannen op de maan rondgelopen. Een doorslaand succes kan je de bemande ruimtevaart dan ook moeilijk noemen. De onbemande versie daarentegen is één groot avontuur. Een lezing over het nut van de (on)bemande ruimtevaart.

Beeldmateriaal

Agenda

21/09/2024

Ticket

Bosch, Tienen