< terug naar overzicht

muziek

Take this stone

Sara De Smedt & Nils De Caster

Eén van de mooiste americana-platen van de voorbije jaren is ongetwijfeld “It Takes A Believer” van Nils De Caster en Sara De Smedt en de opvolger “Take This Stone”.

De eerste was een ode aan de liefde en deze twee mensen weten waarover ze zingen, zoveel is duidelijk. In de zomer van 2023 werd de opvolger opgenomen, ergens diep in de Hoge Venen. Met een groep mensen die, naast zeer fijne muzikanten, ook en misschien vooral, vrienden zijn. Take This Stone heeft alles in zich om ons hart te verwarmen. We wanen ons even in de Appalachen. Maar het kan evengoed het terras zijn van een café in de Vlaamse Ardennen. 

Americana is een gevoel, een attitude, een levenshouding. Eentje die Nils en Sara volmondig belijden. Een filosofie gekenmerkt door authenticiteit, warmte en bonhomie.

Ze lieten een heel goede indruk na met Johan Heldenbergh en Roland Van Campenhout en het programma Cabana Belgicana. Staande ovaties en veel warme reacties vanuit alle hoeken bereikten ons. Warmte en authenticiteit zijn afgevinkt maar het vakmanschap staat ook buiten discussie. De stijl is hen op het lijf geschreven. 

Boek nu

Credits

Met Nils De Caster (gitaar, zang), Sara De Smedt (zang, piano, bas) 

Band: Bart Vervaeck (gitaar, pedal steel), Ht Roberts (bas, banjo), David Broeders (drums, percussie)

Techniek geluid: Leander Meuris 

Techniek licht: Nele Vanraepenbusch

Meer over

Beeldmateriaal