< terug naar overzicht

muziek

Talk to me in French

Frank Mercelis

Een Amerikaanse vrouw kreeg van haar therapeute het advies om haar man Frans te laten praten tijdens het vrijen. Dat zou de remmingen weghalen, zowel bij hem als bij haar.

’s Avonds fluisterde hij als een ware ‘Jean-Jacques’ lustig Franse woordjes in haar oor en wonder boven wonder: hun huwelijk was gered.

Ook zanger en acteur Frank Mercelis (o.a. Eddy et les Vedettes) laat zich inspireren door dit advies. Hij neemt de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee in de voorstelling ‘Talk To Me In French’; een persoonlijke, intieme en bij momenten sensuele muziekvertelling.

Boek nu

Credits

Tekst, zang, gitaar: Frank Mercelis
Toetsen: Antoon Offeciers
Coach: Dimitri Leue
Geluid, licht: Pieter Nys
Kostuums: Eva De Mul
Foto: Koen Broos
Foto’s voorstelling: Sara De Graeve


REACTIE CC

Roel Tulleneers, CC De Werft, Geel: Was echt goed. De stijl en opbouw van een goede oneman show (Toon Hermans). Maar dan ingevuld door een kind van de jaren 80 met referenties naar onze leefwereld toen. Mooi verhaal, lach en een traan. Top muzikant erbij en bij momenten echt grappig. Eigenlijk een voorstelling waar ouderen plezier aan hebben, maar ook een jonger publiek in mee is.”

Meer over

Samen met pianist Antoon Offeciers brengt hij deze keer niet alleen Franse chansons, maar vooral eigen songs, bewerkingen van bestaande nummers en pijnlijke verhalen over seksuele escapades, een leven als halve castraat en de stemmen in zijn hoofd. Olga, het mooiste meisje van de EHBO-cursus is erbij. En ook Marilou, de buurvrouw uit zijn geboortedorp. En Grace Jones, natuurlijk.


PERS

“Tekst en muziek vloeien wonderwel in elkaar, kronkelend en fonkelend, perfect uitgekiend zonder aan naturel te verliezen. Met veel gevoel voor humor ook, verbaal én muzikaal. De woord- en zinspelingen zijn zonder uitzondering relevant en goed gevonden.” – De Standaard ****

“Na vele omzwervingen als zanger, muzikant en acteur komt Frank Mercelis thuis in een heerlijk theaterprogramma. (…) De voorlopige bekroning van een erg veelzijdige carrière.” – Het Nieuwsblad ****

Beeldmateriaal

Agenda