< terug naar overzicht

lezing

Te Gek

Annick Ruyts

Wanneer reporter Annick Ruyts gevraagd wordt om een reeks te presenteren over psychisch welzijn, maakt ze de boeiendste reis van haar leven. Die door het menselijke brein. Zelf een leek stelt ze zichop en voor mensen die schuilgaan achter het grootste taboe van onze tijd: psychische kwetsbaarheid. 

Haar uitganspunt is: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch hebben we ons nog nooit zo slecht en onveilig gevoeld. Hoe komt dat?” 

Burn out, labels bij kinderen, autisme en de psychologisering van de maatschappij zijn maar enkele thema’s die aan bod komen. Annick vertelt eerlijk en open over haar bevindingen na vele gesprekken met ervaringsdeskundigen en hulpverleners. 

Boek nu

Credits

Annick Ruyts studeert in 1988 af aan het HIVT in Antwerpen als vertaler/tolk Duits, Engels en Deens. In 1989 neemt ze deel aan Sterrenwacht, een talentenjacht op het toenmalige TV1. Ze heeft 33 jaar voor Eén en Canvas als reporter, redacteur, eindredacteur en presentator gewerkt.

Voor haar Eén-programma’s “Grenzeloze Liefde“, “We are from Belgium” en “Tot aan de maan en terug” reist ze 12 jaar lang de wereld rond, op zoek naar Belgen die hun geluk in het buitenland vonden.

Voor Canvas maakte ze de documentaire reeksen “Te gek“. 6 documentaires over psychisch welzijn. Hier stelde ze de vraag: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch zijn we nog nooit zo vaak naar de therapeut gelopen”. “seks@canvas” ging over seksualiteit en “De Bijl van Cupido” over liefdesrelaties anno 2012.

Ze nam 4 seizoenen lang de eindredactie van “Alleen Elvis blijf bestaan” met Thomas Vanderveken voor haar rekening.

In 2018 maakte ze de documentaire “Chris Lomme, een reverence” voor Canvas.

Ze is verzot op kunst in al zijn vormen: literatuur, film, architectuur, theater, schilderkunst. Reizen is haar groot dada, ver, dichtbij of naar haar geliefde Italië.

Annick verhuisde vier jaar geleden van Antwerpen naar Brussel.Het verhuizen zit in haar bloed, met haar ouders woonde ze in Duitsland en de Verenigde Staten.

Ze is gehuwd en heeft 2 zonen en een plus dochter.

Meer over

Duur: 50 minuten + mogelijkheid tot vragen stellen
Benodigdheden: stoel, tafel en hoofdset 

Beeldmateriaal