< terug naar overzicht

lezing

The Polar Project

Jan De Deken

Deze lezing is brandend actueel in tijden van de klimaatopwarming

In 2019 werd ‘The Polar Project’ van Jan De Deken gelanceerd. Dit is het eerste Nederlandstalige multimediale magazine dat zich volledig toespitst op het thema van deze tijd: HET KLIMAAT!

Voor het lanceringsdossier maakte Jan De Deken samen met Thomas Ceulemans de Vranckx-documentaire ‘Amazones’.  Het Amazonewoud en de minder bekende Cerrado branden in Brazilië. De inheemse bevolking wordt als eerste door de rook bevangen, maar vecht terug. Ze volgen in Brazilië drie sterke inheemse leidsters waaronder Sonia Guajajara.

Met The Polar Project trekt Jan De Deken radicaal de kaart van vernieuwende multimediale storytelling, om het verhaal van klimaatverandering op een toegankelijke en indrukwekkende manier te vertellen. Een manier die mensen niet afstoot, maar net aantrekt.

Boek nu

Credits

Jan De Deken (1985) reist sinds 2010 de wereld rond op zoek naar opmerkelijke verhalen. Hij werkte als freelancecorrespondent in Rio de Janeiro en schreef reportages vanuit meer dan dertig landen, waaronder Nigeria, Zuid-Afrika, de Filipijnen, China, Bulgarije, Uruguay, Haïti en de Verenigde Staten. Zijn reportages verschenen onder andere in KnackVrij NederlandDe Groene AmsterdammerDe Correspondent, Trouw, De Standaard en De Morgen. De Deken levert ook bijdragen voor Radio 1. Momenteel werkt Jan De Deken vooral voor Knack & VRT.

Meer over

Tijdens een geanimeerde avond vertelt Jan De Deken over de ontbossing in Brazilië en de strijd van inheemse volkeren, en over hoe we de storytelling over klimaatverandering moeten veranderen.

Beeldmateriaal

Video

Agenda