< terug naar overzicht

lezing

Ge(E)neratie

Julien De Wit

Waarom jongeren hun stem moeten laten horen en hoe ze dat kunnen doen.

Boek nu

Credits

Julien De Wit is niet alleen auteur van enkele boeken, columnist en freelance consultant, hij is ook analist bij het Brussels International Center for Human Rights and Research. Daar specialiseert hij zich in sociale thema’s als jeugd, onderwijs en welzijn, maar ook in (internationale) veiligheid en democratie.

Julien is voorzitter bij de Vlaamse Vereniging van Studenten en woordvoerder van het Antwerps studentenoverleg. Hij studeerde rechten en rondt momenteel zijn studie internationale betrekkingen en diplomatie af.

De Wit heeft intussen al flink wat ervaring met het geven van lezingen, keynotes en workshops.Hij stond al op verschillende events waaronder ook de Love Tomorrow Conference gelieerd aan Tomorrowland.

Meer over

Alle lezingen van Julien De Wit zijn actualiteitsgebonden maar naar gelang de klemtonen die de organisator wil leggen, kan de lezing focussen op verschillende onderdelen uit het geheel.

De lezing kan een gids zijn voor jongeren en hen aanreiken hoe ze hun stem kunnen laten horen : USE YOUR VOICE.

De lezing kan echter ook een praktische leidraad bieden voor mentaal welzijn bij jongeren : MIND YOUR MIND.

Leg je de focus echt op de studenten en dan krijgt het publiek een idee hoe je het maximum uit je studentenjaren kan halen : DE SUPERSTUDENT.

Er kan ook gekozen worden om de jongeren te vergelijken met vorige generaties en op zoek te gaan naar raakpunten en verschillen : GE(E)NERATIE.

Julien De Wit bekijkt de doelgroep van elke lezing en kiest dan enkele thema’s die aansluiten bij die groep. Het boek van Julien gaat immers heel breed. De uitgekozen thema’s linkt hij vervolgens aan de actualiteit.

In de lezingen kijkt hij naar jongeren en ouderen en alles er tussenin. Welke verschillen zijn er tussen generaties en zijn die werkelijk zo groot ?

Wat kenmerkt dan weer de jeugd van nu en hoe kijken ze naar de toekomst ? Zijn er daar rode draden te vinden doorheen de verschillende generaties ?

Naar gelang de thema’s die de organisator naar voren wil schuiven worden 2 van volgende thema’s verder uitgediept tijdens de lezing : Onderwijs, Politiek, Armoede, Diversiteit, Mentaal welzijn, Media, Jongeren en cultuur, Activisme, Onze Toekomst.

Met Julien De Wit heeft u een spreker in huis die voor elk publiek een unieke lezing te bieden heeft.

Beeldmateriaal

Video