< terug naar overzicht

lezing

Vervoersregio’s

Kris Peeters

De Vervoersregio’s… Wat zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?
Kris Peeters laat zijn licht schijnen over de nieuwe vervoersregio’s en vertelt wat we er (niet) van mogen verwachten.
Kris Peeters zou niet de andere Kris Peeters zijn als hij daarbij geen uitstapjes maakte naar het ruimere mobiliteitsveld. Wat zijn de mobiliteitsuitdagingen vandaag en wat kan de rol van het openbaar vervoer daarin (niet) zijn? Hoe verhoudt mobiliteit zich tot onze ruimtelijke ordening?
Wees gerust, we gaan niet gedeprimeerd naar huis. Eindigen doet hij met een pak inspirerende suggesties en voorstellen waarmee de vervoersregio’s vandaag nog aan de slag kunnen gaan.
Boek nu

Credits

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit. Ook in Nederland wordt hij vaak gevraagd als spreker.

Het bewustzijn groeit dag na dag dat verkeer ons verstikt. Meer en meer steden en gemeenten zijn op zoek naar een ommekeer. Kris Peeters, tot enkele jaren terug nog fietsambtenaar van de stad Antwerpen (tevens de laatste), hamert in diverse lezingen op de nood tot inzicht.

Hij won in 2016 de Moro Persoonlijkheidsprijs.


Foto: Rien Van De Velde


De lezing van Kris Peeters is ook beschikbaar voor de 3de graad middelbaar onderwijs.

Meer over

Op eenvoudig verzoek werkt Kris Peeters voor u een lezing op maat uit. Hij kan hiervoor een beroep doen op een grote parate kennis over (duurzame, of in zijn woorden: toekomstbestendige) mobiliteit, files, veiligheid in het verkeer, ruimtelijke ordening, ecologie, … bedenk het maar, hij spreekt erover. Maar wel op zijn eigenwijze wijze, zodat u naar huis gaat met een heel nieuwe woordenschat, of wist u misschien al wat burkarijders zijn, aflaatpalen of de zonde 30?

Beeldmateriaal