< terug naar overzicht

theater

VOS

Dimitri Leue

Schuilt er in elk van ons een vos?

Doet de vos wat iedereen denkt maar niet durft te doen?

De vraag is niet: Speelt de vos de mens?

De vraag is: Is de mens de vos?

Boek nu

Credits

Met: Inge Paulussen, Jonas Leemans, Han Coucke, Frank Focketyn

Tekst en Regie: Dimitri Leue

Decor: Leue en Sonista

Kostuums: Eva De Mul

Techniek, lichtontwerp: Sonista

Met dank aan CC De Klap Deurne –première vrijdag 7 februari 2025

Meer over

VOS is een bewerking van de klassieker der klassiekers, Reinaert de Vos. Een carrousel van kleurrijke personages die niet doorhebben dat ze rondjes draaien. Eentje stapt af en laat ons meekijken in deze schijnwereld. VOS plaatst de aimabele slechterik centraal. Hij neemt alles op de korrel.

Zo wordt deze schelmenroman een theatrale zoektocht naar waarachtigheid. We hebben allemaal onze geheimen, onze zwaktes. We verbergen ons achter wetten, vlaggen, organisaties, goede doelen… maar vroeg of laat zal onze natuur overwinnen.

Onze instincten die geen last hebben van moraal. VOS ontmaskert vriend en vijand. Hij weet dat de aanval de beste verdediging is en heeft schrik ooit zichzelf tegen te komen. Wie weet heeft hij zelfs enkele woorden over voor u.

Dimitri Leue bewerkte Reinaert DeVos voor De Kwelm. Han Coucke en 16 medespelers brachten de voorstelling op locatie in het Leietheater in Deinze. Nu wordt VOS herwerkt tot een reisvoorstelling met vier topacteurs. Han Coucke komt het uitleggen als vos en Frank Focketyn is leeuw. Inge Paulussen en Jonas Leemans spelen alle overige personages.

Beeldmateriaal