< terug naar overzicht

lezing

Wandelbuffet met lekkers uit de verkeersjungle

Kris Peeters

Een wandeling met mobiliteitsexpert Kris Peeters

Wilt u graag wandelen met een mobiliteitsexpert? Dat kan! Want wat is er consequenter dan een mobiele lezing over mobiliteit?

Denk aan een wandelbuffet voor de geest waarbij we ons laven aan de klank van de stad of de stilte van het dorp en ons te goed doen aan wat de verkeersjungle aan lekkers biedt.

Maximaal 30 wandelaars

Boek nu

Credits

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijke debat rond mobiliteit. Het bewustzijn groeit dag na dag dat de manier waarop we vandaag onze mobiliteit organiseren tot veel problemen leidt. Meer en meer steden en gemeenten, maar ook andere overheden, bedrijven en tal van organisaties zijn op zoek naar een ommekeer. In verschillende hoedanigheden (fietsambtenaar, mobiliteitsconsulent, zelfstandig mobiliteitsexpert, lector verkeerskunde…) timmert Kris Peeters al ruim 30 jaar aan verkeersveilige wegen en een duurzamere mobiliteit. Hij doet dat met het schrijven van boeken, blogs, columns (o.m. in De Standaard) en dus ook met het geven van lezingen in Vlaanderen en Nederland. Hij won geen schoonheidsprijzen, maar in 2016 wel de Moro Persoonlijkheidsprijs.

Foto: Rien Van De Velde

De wandeling van Kris Peeters is ook beschikbaar voor de 3de graad middelbaar onderwijs.

Meer over

Mobiliteitsexpert Kris Peeters laat je je eigen omgeving met andere ogen zien. Samen met jou hakt hij zich een weg door het woud van borden, waadt hij door de verkeersstroom en strandt hij af en toe op een verkeerseiland.

Tussen de 4×4’s wijst hij op zebra’s, giraffen en olifantenpaadjes en maakt je stapsgewijs vertrouwd met de wisselwerking tussen mobiliteit en stedenbouw, tussen verkeer en architectuur, tussen mensen en infrastructuur.

Kortom, hij maakt je letterlijk en figuurlijk streetwise. Na de wandeling zal wat alledaagse is nooit nog vanzelfsprekend zijn.

PS. De wandeling kan ook virtueel gebeuren aan de hand van een powerpointpresentatie-op-maat-van-uw-stek.  (capaciteit: 150)


Op eenvoudig verzoek werkt Kris Peeters voor u een lezing op maat uit. Hij kan hiervoor een beroep doen op een grote parate kennis over (duurzame, of in zijn woorden: toekomstbestendige) mobiliteit, files, veiligheid in het verkeer, ruimtelijke ordening, ecologie, … bedenk het maar, hij spreekt erover. Maar wel op zijn eigenwijze wijze, zodat u naar huis gaat met een heel nieuwe woordenschat, of wist u misschien al wat burkarijders zijn, aflaatpalen of de zonde 30?

Beeldmateriaal

Agenda