< terug naar overzicht

lezing

We have a dream!

Frank Van Laeken

100 jaar geleden gebruikte de Belgische filoloog Théophile Simar voor het eerst de term ‘racisme’ in een wetenschappelijke studie. Een goede gelegenheid om de link te leggen tussen 1922 en 2022, vinden Paul Beloy en Frank Van Laeken. Ze doen dat met een boek (‘We have a dream! Racisme vroeger en nu’, uitgegeven bij Houtekiet, vanaf 21 maart 2022 in de winkel), lezingen, deelname aan colloquia en debatten, enzovoort.

Paul en Frank overlopen heel kort waar het in hun gelijknamige boek over gaat, om dan tot de essentie te komen. Hoe manifesteren racisme en discriminatie zich in de domeinen onderwijs, arbeidsmarkt, culturele stereotypes en sport? Daarna volgen algemene conclusies en worden er aanzetten tot oplossingen gegeven.

Boek nu

Credits

Foto: Nico Van Dam

Meer over

Via provocerende stellingen trekken we de aanwezigen mee in het bad. Bedoeling is dat de toeschouwers actieve participanten worden, ook wanneer het over mogelijke oplossingen voor de toekomst gaat. Zo krijgen we wat in de Vlaamse samenleving veel te weinig gebeurt: een tegensprekelijk debat vanuit wederzijds respect en met inhoudelijk doordachte argumenten.

Zeggen dat er racisme is in de wereld is één ding, er iets aan proberen te doen een ander. Wij hebben een droom! (Vrij naar Martin Luther King) Op het einde van een lichtjes deprimerende uiteenzetting bieden Paul en Frank, met de steun van tal van experten, een reeks aanzetten tot oplossing, om dat gigantische probleem uit de wereld proberen te helpen, zodat er toch licht is aan het eind van die donkere tunnel. We have a dream! En Paul Beloy en Frank Van Laeken komen die graag tot bij u brengen.

Beeldmateriaal

Agenda

27/03/2025

Ticket

Casino, Beringen