< terug naar overzicht

lezing

Weg van het systeem!

Kris Peeters

Kris Peeters zijn nieuwe boek “Weg van het systeem” (uitgeverij Vrijdag) is uit ! De nieuwe lezing biedt een zicht op de toestand in de wereld maar ook hoop ! Het kan anders !

Oliecrisis, economische crisis, terreurcrisis, bankencrisis, eurocrisis, vluchtelingencrisis, Oekraïnecrisis… De laatste vijftig jaar lezen als één lange processie van crisissen, de ene bovenop de andere. Terwijl de gezondheidscrisis nog woedt, dient de klimaatcrisis zich aan, met daarbovenop een democratie- en biodiversiteitscrisis. Moeten we ons niet stilaan beginnen afvragen of we wel te maken hebben met een systeem in crisis? Zou het kunnen dat het eerder gaat om een crisissysteem: een systeem dat zijn eigen crisissen genereert?
Boek nu

Credits

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijke debat rond mobiliteit. Het bewustzijn groeit dag na dag dat de manier waarop we vandaag onze mobiliteit organiseren tot veel problemen leidt. Meer en meer steden en gemeenten, maar ook andere overheden, bedrijven en tal van organisaties zijn op zoek naar een ommekeer. In verschillende hoedanigheden (fietsambtenaar, mobiliteitsconsulent, zelfstandig mobiliteitsexpert, lector verkeerskunde…) timmert Kris Peeters al ruim 30 jaar aan verkeersveilige wegen en een duurzamere mobiliteit. Hij doet dat met het schrijven van boeken, blogs, columns (o.m. in De Standaard) en dus ook met het geven van lezingen in Vlaanderen en Nederland. Hij won geen schoonheidsprijzen, maar in 2016 wel de Moro Persoonlijkheidsprijs.

Foto: Rien Van De Velde

De lezing van Kris Peeters is ook beschikbaar voor de 3de graad middelbaar onderwijs.

Meer over

In deze lezing neemt socioloog, antropoloog en verkeerskundige Kris Peeters u mee in een verhaal over de toestand van onze wereld. Die is zorgwekkend, maar gelukkig zijn er ook uitwegen en is er dus ook hoop. Kris Peeters geeft u graag een preview van waarheen die ons kunnen leiden. Daarbij is de broodnodige scheut humor nooit ver weg, zijn overtuiging getrouw dat ‘overleven’ maar zin heeft als we ook nog kunnen ‘leven’.

Duur van de lezing: 45′-120′, af te spreken, ook in functie van debat met het publiek 


Op eenvoudig verzoek werkt Kris Peeters voor u een lezing op maat uit. Hij kan hiervoor een beroep doen op een grote parate kennis over (duurzame, of in zijn woorden: toekomstbestendige) mobiliteit, files, veiligheid in het verkeer, ruimtelijke ordening, ecologie, … bedenk het maar, hij spreekt erover. Maar wel op zijn eigenwijze wijze, zodat u naar huis gaat met een heel nieuwe woordenschat, of wist u misschien al wat burkarijders zijn, aflaatpalen of de zonde 30?

Beeldmateriaal

Agenda