< terug naar overzicht

lezing

Weg van het systeem !

Kris Peeters

Kris Peeters zijn nieuwe boek “Weg van het systeem” (uitgeverij Vrijdag) is uit ! De nieuwe lezing biedt een zicht op de toestand in de wereld maar ook hoop ! Het kan anders !

Oliecrisis, economische crisis, terreurcrisis, bankencrisis, eurocrisis, vluchtelingencrisis, Oekraïnecrisis… De laatste vijftig jaar lezen als één lange processie van crisissen, de ene bovenop de andere. Terwijl de gezondheidscrisis nog woedt, dient de klimaatcrisis zich aan, met daarbovenop een democratie- en biodiversiteitscrisis. Moeten we ons niet stilaan beginnen afvragen of we wel te maken hebben met een systeem in crisis? Zou het kunnen dat het eerder gaat om een crisissysteem: een systeem dat zijn eigen crisissen genereert?
Boek nu

Credits

Kris Peeters, also known als ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) is een toonaangevende stem in het maatschappelijk debat rond mobiliteit. Ook in Nederland wordt hij vaak gevraagd als spreker.

Het bewustzijn groeit dag na dag dat verkeer ons verstikt. Meer en meer steden en gemeenten zijn op zoek naar een ommekeer. Kris Peeters, tot enkele jaren terug nog fietsambtenaar van de stad Antwerpen (tevens de laatste), hamert in diverse lezingen op de nood tot inzicht.

Hij won in 2016 de Moro Persoonlijkheidsprijs.


Foto: Rien Van De Velde


De lezing van Kris Peeters is ook beschikbaar voor de 3de graad middelbaar onderwijs.

Meer over

In deze lezing neemt socioloog, antropoloog en verkeerskundige Kris Peeters u mee in een verhaal over de toestand van onze wereld. Die is zorgwekkend, maar gelukkig zijn er ook uitwegen en is er dus ook hoop. Kris Peeters geeft u graag een preview van waarheen die ons kunnen leiden. Daarbij is de broodnodige scheut humor nooit ver weg, zijn overtuiging getrouw dat ‘overleven’ maar zin heeft als we ook nog kunnen ‘leven’.

Duur van de lezing: 45′-120′, af te spreken, ook in functie van debat met het publiek 


Op eenvoudig verzoek werkt Kris Peeters voor u een lezing op maat uit. Hij kan hiervoor een beroep doen op een grote parate kennis over (duurzame, of in zijn woorden: toekomstbestendige) mobiliteit, files, veiligheid in het verkeer, ruimtelijke ordening, ecologie, … bedenk het maar, hij spreekt erover. Maar wel op zijn eigenwijze wijze, zodat u naar huis gaat met een heel nieuwe woordenschat, of wist u misschien al wat burkarijders zijn, aflaatpalen of de zonde 30?

Beeldmateriaal

Agenda

12/10/2023

Ticket

CC 't Schaliken, Herentals